Hallo! Daar zijn we weer!

Aankondiging Zomerbrasfeest (zomerbrasfeest.nl):

Normaal gesproken is uit elkaar gaan vrij definitief. Behalve in de muziek. In de muziek is het idee bij uit elkaar gaan dat je na een tijdje weer bij elkaar komt. Iedereen doet het. Toegegeven, meestal vooral voor het geld. En dat hoor en zie je dan ook. Bij Yoe Teek Mie In De Meeling zit dat anders. Het ging bij YTMIDM nooit om het geld, maar om het plezier en de kameraderie. YTMIDM is ontstaan uit een vriendengroep, vrienden die elkaar buiten de band om ook regelmatig zagen en zien. En ook nadat de band in 2008 ophield te bestaan komen de jongens met enige regelmaat bij elkaar.

Tussen 1991 en 2008 speelde de band regelmatig in de regio Maarheeze/Soerendonk, eerst als coverband onder de naam Yoe Teek Mie In De Meeling, en later met hoofdzakelijk eigen werk onder de naam In ’t Wild. Hoogtepunten waren onder andere de diverse Zomerbrasfeesten. Dus toen de band via Luc –na zijn inburgeringscursus inmiddels volledig opgenomen in de Maarheezense gemeenschap- de vraag kreeg om een reunie-optreden te verzorgen op het 25e Zomerbrasfeest, was het een kwestie van agenda’s trekken, repetities plannen en het stof van de instrumenten blazen. De band heeft er zin in.

Yoe Teek Mie In De Meeling zal in de volledige oude bezetting optreden. Op de setlijst zullen de oude favorieten staan. En de band gaat als vanouds knallen. Alleen niet in korte broek. Ook de YTMIDM-ers zijn wat ouder geworden.

YTMIDM:
Luc van Hoorn – zang
Edwin van Mook – toetsen en zang
Antal Adriaanse – gitaar
Marcel van Lith – gitaar
Jan van der Meijden – gitaar
Berti van Waardenburg – bass
Ton van Hooft – drums

Ik kan eigenlijk niet veel toevoegen aan mijn stukje voor de ZBF-site. Alleen dat we de boel op z’n kop gaan zetten. De eerste repetities beloven in ieder geval veel goeds.

De opzet van het Brasfeest is iets gewijzigd t.o.v. vroeger. Vooral aanvangs- en sluitingstijden zijn behoorlijk vroeger dan uhm, vroeger. En omdat wij een soort van extra-special-very-important-surprise-act zijn, spelen we vrij vroeg in de avond, vanaf een uur of 7. we spelen één set van een goed uur.

En dan nu het slechte nieuws: het is besloten. Min of meer. Via de band is iets te regelen, maar de mogelijkheden zijn beperkt. Vragen kan, krijgen is een tweede.