13/01/2018 – Feest Peter, Borgondia, Maarheeze

Vanavond spelen in Maarheeze, op het feest van de inmiddels 50-jarige Peter. We kennen Peter & Lizette al vanaf de beginjaren van YTMIDM, ze hebben jarenlang de fanclub gerund, en ze zijn goede vrienden van ons. En ze wonen in Maarheeze, waar we graag komen.

We kunnen vandaag pas na achten opbouwen. Dus dat wordt snel werken. En soundchecken voor de gasten, want die zijn vanaf half negen welkom. Niet ideaal, maar ook geen probleem.

Dus in plaats van om vijf uur vertrek ik om zeven uur richting Maarheeze. Klokslag acht uur stap ik Borgondia binnen, waar de boerenbruiloft nog in volle gang blijkt. Dus acht uur wordt half negen. Of later.

Gelukkig heeft geluidsman Peto zijn spullen al voor aanvang van de bruiloft opgebouwd. Dus het is voor ons een kwestie van backline en drums en zo het podium op, alles aansluiten, en soundchecken. Klaar.

Als we om tien uur het podium opgaan, is het gezellig druk. We spelen twee goede sets, het geluid is goed, en iedereen heeft het naar zijn zin. De paar wijzigingen ten opzichte van het optreden met oud en nieuw, maken het verschil. En de nieuwe liedjes slaan goed aan. Er is nog net tijd voor één toegift, dus sluiten we af met Bloed Zweet & Tranen. De koek is op.

De nazit is -zoals altijd- gezellig. Kort na drieën gaan we ieder ons weegs. Goed optreden. Leuk optreden.