14/05/1999 – Tent, Markt, Rijkevoort

Mmm. Tegenover optredens als in Breda, Boskoop en Eindhoven staan optredens als in Rijkevoort. De lokale bevolking liet het enigszins afweten, en die mensen die er wel waren -een paar honderd- zochten elkaar op bij de bar, misschien om -zoals iemand tegen me zei- zich klem te zuipen. In ieder geval was het vrij rustig. Misschien ook omdat het Hemelvaartweekend en de kermis hun werk al hadden gedaan. Daarbij kwam ook nog dat we om 10u moesten beginnen, wat vrij vroeg is, zelfs in een dorp als dit. We weten dat zulke optredens er ook tussen zitten. Dus speelden we voor de mensen die toch vooraan kwamen staan, voor onszelf, en voor hen die wel wilden maar niet durfden. En rond een uur of 12 kwam het toch wel los. Op zich was het een aardig optreden, en, ach, ‘t is hun pech als ze het niet naar hun zin hadden..

En dit is wat onze “collega’s” van Bløf -die vorig jaar in Rijkevoort speelden- onlangs in het Brabants Nieuwsblad over het publiek zeiden. Professioneel, die jongens….

vraag: “Wat is je vervelendste festivalervaring?”
Paskal: “Rijkevoort, ken je dat? Nee? Houden zo. Daar moet je maar niet naar toe gaan. De organisatie is prima, maar het publiek vrij lomp. Alles onder de zestien staat er voor het podium bier te gooien, terwijl de ouderen met hun rug naar de band aan de bar hangen. Dat festival zullen wij niet aanraden.”

Kijk, ik kan me best voorstellen dat je een wat minder leuk optreden niet snel vergeet, maar om het in een interview te zeggen, vind ik onprofessioneel EN onbeschoft. En los daarvan, hoewel het publiek nog echt overliep van enthousiasme, zo slecht als Bløf hebben wij het niet gehad. Maar ja, wij zijn natuurlijk weer geen Bløf…