30/09/2000 – Groene Engel, Oss

Uit het fanclub-blad:

Jáááá!! Zaterdag 30 september was het dan zover. Na een goed eerste optreden in de openlucht met “Abel” in het naprogramma, was het nu tijd voor het tweede optreden van “In ‘t Wild”, maar nu dan in het voorprogramma van de “Tröckener Kecks”‘ (ja, dit keer wel jongens, maar ja, er moet toch wat te dromen en te wensen blijven als je met eigen nummers begint. En hoe lang lopen die jongens van >TK al mee? – sommigen al heel lang, volgens mij, want er stond me een gitarist krom op het podium!), met natuurlijk zanger Rick de Leeuw zoals jullie fens ongetwijfeld weten tevens de producent van de CD van “In ‘t Wild”.

Dus wij op naar Oss, naar Café “De Groene Engel” ! Leuk tentje trouwens, alleen had de drankvoorziening in de zaal vooral in het begin wel wat beter geregeld mogen worden. Hadden zeker niet gerekend op zoveel dorstige mensen…

In “De Groene Engel” aangekomen, zien we meteen een aantal bekende (echte) fens terug! We hoeven niet lang te wachten. De jongens komen op met het bekende intro. De zenuwen zijn in het begin hier en daar te zien en te horen, maar wat wil je met Rick op de eerste rang en alle verwachtingsvolle partners, familieleden, fens en (nog) niet-fens. We kunnen toch al ‘t een en ander meezingen (alhoewel “zingen..?”, daarover zijn de meningen verdeeld) en mee bewegen (ofwel dansen) kan natuurlijk altijd…

Een greep uit wat “In ‘t Wild” ten gehore heeft gebracht (en wat de rest dus heeft gemist): “Alle dagen voorbij”, “Droom nog één keer van mij”, “Ben er vannacht voor mij”‘, “Iedereen als wij”, “Je zult het nooit weten” en “De pijn (of Dichterbij?)”.[De titels van de nummers zijn naar eigen interpretatie.]

En dan is het optreden – te vlug natuurlijk- aan zijn einde gekomen. Maar op ons geroep om “nog een liedje” en Ricks aanhoudende applaus volgt inderdaad nog een liedje en wel ‘”Hart in Spiegelbeeld”. Prima gedaan jongens!

Daarna volgt (ook) een kei goed optreden van de Tröckener Kecks. Ik moet bekennen dat ik hen nog nooit in het echt/live gezien had. Ik kende een aantal van hun liedjes vooral van de optredens van YTMIDM en natuurlijk hun single “‘Ik denk nooit meer aan jou”, die ik overigens erg leuk vind, maar na een goeie start weinig meer op de radio hoor.

En dan hebben ze ook nog een liedje gespeeld, getiteld – je gelooft ‘t niet (tenzij je de CD hebt natuurlijk) – “Zou je niettegenstaande de recente gebeurtenissen een verblijf op amoureus gebied in overweging willen nemen, alsjeblieft?”

AI met al was het weer een spetterende en gezellige avond, he fens! En voor degenen die het allemaal gemist hebben: tja, in deze combinatie zal ‘t misschien nog wel even duren, maar je kunt vast en zeker “In ‘t Wild” binnenkort ergens bij jou in de buurt gaan beluisteren. Dus laat je ziet en horen!!

Groetjes,

Jolanda