13/11/2000 – Stenders Vroeg, toch maar niet…

Op maandag 13 -we hadden het kunnen weten- november werden we verwacht in de 3FM studio. We hadden een uitnodiging ontvangen via de radio, omdat we door het Stenders-team waren uitgeroepen als hebbende de vreemdste bandnaam van Nederland (Yoe Teek Mie In De Meeling).

Toen we gebeld werden bleek dat we niet zomaar uitgenodigd waren, maar dat we mee “mochten” doen aan de Keetje Tippel-competitie. We hadden enige reserves, maar toen bleek dat we “live” zouden mogen spelen, leek het ons geen verkeerd plan.

Om half 5 ‘s ochtends vertrokken we gepakt en gezakt en met goede moed naar Hilversum. Vrolijk maakten we kennis met Margreet, die onze uitnodiging had verzorgd, en vervolgens een weekje ziek was geweest. Misschien hadden we het aan het gezicht van Fred Siebelink al moeten zien toen hij binnenkwam, maar het was maandagochtend, veel te vroeg, en we kennen zijn andere gezichten niet. Hoe dan ook, toen hij ons zag straalde zijn gezicht verbazing uit, en nog belangrijker “Oh oh”.

Toen niet veel later een mooi gekapte jongedame binnen liep, hadden we het nog niet in de gaten, maar het werd snel duidelijk dat er twee kandidaten voor de Keetje Tippel competitie waren. Met andere woorden, een probleem.

Luc voerde de keiharde onderhandelingen. Luc zei “Wij spelen hier vandaag!”, waarop de jongedame, genaamd Eva Jane, Luc een keer lief aankeek. De onwrikbare Luc vervolgde “Maar we kunnen ook wel een andere keer terugkomen.” Eva vervulde haar opdrachtjes en haar plaatje werd gedraaid, wij hadden een leuk uitstapje gehad, en dus werd het 4 december. We zouden dan meteen onze naamsverandering op de nationale zender bekend kunnen maken, kortom…eind goed al goed.