19/05/2001 – Rotaract, Zonnewende, St.Michielsgestel

We hadden vorig jaar al eens voor de Rotaract gespeeld, dus we wisten al dat we een goed publiek zouden hebben. De Zonnewende bleek een midden in het bos gelegen blokhut te zijn, met podium, tap en terras. Er was een barbecue en allerlei lekkers, kortom prima geregeld. Op het gemak opbouwen, beetje voetballen, wat kletsen en drinken, en dat alles met een aangename avondzonnetje, het geruis van de wind, het getjielp van vogeltjes en de langzaam verzamelende Rotaracters.
Zo rond half 11 stapten we het podium op, zetten het eerste nummer in, en bleken ineens veel te weinig stroom te krijgen. Zenders vielen uit, effectapparaten begonnen vreemd te doen, buizenversterkers trokken het niet meer, kortom…probleem. Tien minuten en enkele omschakelingen later, tweede nummer, en hetzelfde. Licht, geluid en bandapparatuur vragen aardig wat stroom, maar dit was te gek. Uiteindelijk was het net haalbaar als de koeling van de tap afgezet werd. Gelukkig. Het optreden was, op een opkomende keelpijn van uw correspondent na, verder probleemloos. Het publiek deed lekker mee, en kocht en passant ook nog een aardige hoeveelheid shirts, cds, etc.

AA