28/07/2001 – Plan C, Rotterdam

Hoewel juli geen vakantiemaand was voor In ‘t Wild, stonden er deze maand maar 3 optredens in de agenda. (Je raakt snel verwend.) Omdat we inmiddels al weer aan het denken zijn aan het volgende album zouden we op deze wonderschone zaterdag ‘s middags in Plan-C met Uli en Ivo de stand van zaken op tape vastleggen, zodat we een demo-cd zouden hebben om belangstelling in de industrie te gaan peilen. Een kleine hobbel in dit verhaal was het Zomercarnaval dat gaande was in Rotterdam, waardoor parkeren een probleempje opleverde. Luc en uw verslaggever hebben meer dan een uur door Rotterdam gedwaald om een plaatsje te vinden voor de bus plus aanhanger. En duur! Nadat Luc en ik als ultieme verzetsdaad een rasechte Rotterdammer hadden geholpen om zijn wagen in het mulle zand bij de Blaak te parkeren (Luc heeft tenslotte ervaring met het ingraven van wagens op dit stukje Rotterdam…) en ik vervolgens mijn wagen gratis op datzelfde terrein parkeerde, waren we zover. Enfin, rond 3 uur konden we beginnen met het vastleggen van de nieuwe nummers, wat redelijk voorspoedig ging. Er zijn zeven nummers opgenomen, sommige daarvan spelen we met enige regelmaat tijdens de optredens, andere nummers zijn nog door weinigen gehoord. Binnenkort in dit theater. Vervolgens was het eten, en daarna wachten op wat komen ging, op het goedgevulde Plan-C terras, onder het genot van wat drank en het uitzicht. Voorwaar een zware klus.

Het optreden zelf ging prima, eigenlijk zoals altijd in Plan-C. Het vreemde van Plan-C is dat er elke keer weer ander publiek is. Er hangt dan een iets andere sfeer, mensen reageren net iets anders, maar altijd wordt er massaal meegedaan. Stiekem beginnen we ook een vaste kern hier in Plan-C te krijgen, gezichten die we herkennen, mensen die speciaal voor ons komen, en dat maakt het nog leuker. Ondertussen was de temperatuur in Plan-C allang niet meer door de airco op acceptabel niveau te houden, en dus stonden we vrij snel na het optreden al weer buiten. Mooi weer, terras nog open, goed uitzicht, en bijkomen van een lange dag met flinke inspanningen. De moeite waard, dat zeker. Overigens hebben we ook ‘s avonds opnames gemaakt, en twee van de opgenomen nummers zijn als bonustracks te vinden op de nieuwe single “Je Zult Het Nooit Weten”.

Naschrift 2010:
Wat er van die opnames in de middag is geworden weet ik niet. Vaag herinner ik me iets over “niet goed” en “probleem”. Bij het mixen van de opnames van het optreden bleek de gitaar van Jan niet op tape te staan, dus wellicht had dat er mee te maken. Dat mixen vond plaats in de studio van Luc Key in Hoek van Holland, waar hij en ik in 2 sessies de bonustracks “Ben Er Vannacht” en “Is Dit Alles” onder handen hebben genomen. Naast het inspelen van de vermiste gitaarpartijen was het een kwestie van inkorten en de live-feel vasthouden.