16/08/2001 – Zeeland Tour 2001 / Breskens – Cadzand Bad – Breskens

Redelijk uitgerust word ik rond een uur of 10 wakker. Gelukkig is vandaag een luierdag; we spelen vanavond in Cadzand Bad, zo’n 15 kilometer van Breskens vandaan. Met Ton, Berti en Gijs richting strand, voor ontbijt/lunch op het terras van een strandpaviljoen. Op het gemak. De rest is naar Breskens of dwaalt rond. De zon schijnt -harder dan ik in de gaten heb- en mijn schedel kan nog steeds niet tegen de zon. Kortom, ik ben weer eens flink verbrand.

Terug op de camping, onder het genot van koud bier en chips, kletsen we met elkaar, lezen wat, doen tukkies, en nemen het ervan. Inmiddels zijn Gino en Jeroen dan ook aangekomen, uitbreiding van de crew dus.

Rond een uur of 6 vertrekken we richting de zaal van vanavond, Café Joy in Cadzand Bad. Met vereende krachten worden apparatuur en backline binnen gereden. Het blijkt even schrikken voor de kroegbaas, maar als alles opgebouwd is/opgeruimd is blijkt weer dat er geen reden voor paniek is. Het tijdelijke motto van deze tour, “Alles Kan Kapot”, begint me nu echt te achtervolgen, want mijn versterker komt niet verder dan wat gesputter en geknor, ook als ik niet speel. Reserve-buizen? Liggen thuis. Ik wist dat ik iets vergeten was. Uli, zelf gitarist, repareert met beleid de eindtrap (enkele tikken tegen de rand van een tafel) en ‘t probleem is alweer opgelost. Soundcheck en klaar. We hebben ondertussen zo’n ervaring in het snel opbouwen en gedisciplineerd soundchecken dat -buiten akkefietjes als lastige versterkers, gebroken snaren en kabels die er mee nokken- we binnen no time klaar zijn om te gaan eten.

Naast Café Joyis een groot restaurant. Het is vrij fris buiten, maar we besluiten toch op het terras te gaan zitten. Redelijk goed gegeten. Last van maag en darmen. Een dipje.

Het optreden gaat goed. Naar mijn idee zijn de mensen hier enthousiaster dan ze laten blijken, het is gezellig genoeg om met een lekker gevoel op het podium te staan. Gijs heeft een groep vrienden opgetrommeld die voor het nodige leven in de brouwerij zorgen. Ook zijn er behoorlijk wat mensen die ons gisteren in Breskens ook al gezien hebben. Al met al een gezellige boel, uitbater tevreden, publiek tevreden, wij tevreden.

Het afbreken gaat wat rommelig deze keer. Gijs heeft meer aandacht voor zijn gasten dan voor ons, en dus vangen wij dat zoveel mogelijk op. Terwijl wij bezig zijn wordt aan ons door enkele aanwezigen getoond hoe men hier de liefde veilig bedrijft. (We komen hier in Middelburg nog op terug)

Edwin weet de weg terug. Ongeveer. Rond 4 uur zijn we terug, sjokken richting slaapzak en vallen in sla…