19/08/2001 – Zeeland Tour 2001 / Vlissingen

Om 11 uur ben ik wakker. Samen met Ton ontbijten in het restaurant waar we gisteren ook gegeten hebben. Als we een uurtje later weer terug komen bij Groen Licht blijken er nog maar weinig tekenen van leven uit onze vertrekken te komen. Gezeten op het terras, in het zonnetje, onder het genot van een pilsje, zien we in de uren daarna de één na de andere ogenwrijvend naar beneden komen. We doen het rustig aan, het is een mooie dag. Helaas zonder Gino en Jeroen, die in de loop van de middag de reis terug beginnen.

Terwijl het begint te regenen lossen we de wagens, passen en meten om alles binnen/op het podium te krijgen, en bereiden ons voor op de soundcheck. Sylvia en Jeroen (van Groen Licht) hebben voor ons en voor de andere aanwezigen gekookt, we eten, soundcheck, en kleden ons om. C-Sound’s Ivo en Valerie zijn speciaal uit Rotterdam gekomen om ons te zien spelen. Leuk!

Nederlandstalige popmuziek in een bluesrock café, wat gaat dat worden? Nou, wel goed eigenlijk. Het is moeilijk manoeuvreren op dit podium, het volume is stevig, en ondanks de monitor die in mijn gezicht staat te blazen hoor ik van alles, behalve mijn eigen zang. Ze vinden het geloof ik wel leuk, en het is ieder geval een mooie afsluiting van de tour.

Afbreken, opruimen, kroeg dicht, bier.