20/03/2003 – Echt Ewald, Omroep Brabant, Studio Eindhoven

Eén van de best beluisterde radioprogramma’s in Brabant is Echt Ewald, elke werkdag tussen 9 en 12. Een optreden bij Ewald is dus altijd meegenomen, en los daarvan is het leuk om in een akoestische setting een paar nummers op de radio te kunnen spelen. Naast twee akoestische gitaren, Berti’s bas met klein versterkertje en Edwin’s Rhodes piano had Ton recentelijk een handige kist [cajon] aangeschaft die het drumstel prima vervangt als het wat rustiger moet.

Na een wat rommelig interview waarbij ik als favoriete cd een andere opgeef dan mijn echte favoriete cd en ook nog eens vergeten blijk wat het eerste nummer op Revolver van The Beatles is, spelen we drie nummers van de nieuwe cd: “Dansend op de wolken”, “Doe jij de lichten uit” en “Het valt vast niet mee” en nemen nog een vierde nummer op voor later: “Thuis”.

In de week na de uitzending is “Bijna thuis” week-cd en worden er cds en dergelijke weggegeven. Over airplay hebben we niet te klagen.