08/01/2006 – Echo (incl.recensies)

Echo – recensies

uit: poprock.nl
datum: november 2006

in ‘t wild : echo

door : jeroen roza – november ’06

poprock van nederlandse bodem. dat is waar de vierkoppige band in het wild met veel overgave voor staat. op de cd staan 9 tracks met onvervalste nederlandstalige nummers die inhoud hebben en verhalen vertellen over liefde, verdriet en alles wat het leven maakt. in het wild heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan dit album en heeft daarbij de hulp gekregen van rick de leeuw(ex- trockener kecks en producer van o.a. blauw van de scene). deze is verantwoordelijk voor de productie van de nummers ‘kus me’, ‘mila’ en ‘vertrouwen’. de andere 6 tracks zijn door in het wild zelf geproduceerd. de cd ziet er verzorgd uit en de productie klinkt zeer goed. de nummers zijn gevoelig en afwisselend. klein minpuntje, vind ik persoonlijk, is dat na het vertrek van zanger luc van hoorn de vocalen zijn overgenomen door edwin van mook. het klinkt niet verkeerd maar mist in mijn oren hier en daar de volle warme vocale klanken die zo gepast zouden zijn in deze muziek(tja,daar luister je zelf als zanger zijnde nou eenmaal kritisch naar). maar goed, het kan een smaakverschil zijn. zeker is dat in het wild goed aan de weg timmert. zeker het nummer ‘doe jij de lichten uit’ zie ik als een aankomende hit. ik denk dan ook dat als deze band de juiste stem aantrekt, deze heren in een adem worden genoemd met de bekende bands die nederland rijk is. zeker een aanrader om deze heren eens live te gaan aanschouwen!

poprock score : 8/10

uit: Fret
datum: mei 2006

IN ‘T WILD
ECHO

In ’t Wild maakt niet onaardige Nederrock. Echo bestaat uit twee gedeelten. De eerste zes nummers nam de band vorig jaar op, terwijl de laatste songs al ouder zijn. Niemand minder dan ex-Tröckener Kecks-zanger Rick de Leeuw heeft de productie van enkele nummers gedaan. Deze songs bekoren meer dan de nummers die de groep zelf produceerde: de zanger lijkt zich veel vrijer in de composities te voelen en de arrangementen zijn net iets interessanter,
zoals de saxofoon in Mila. In ieder geval is wel duidelijk dat In ’t Wild het ver kan gaan schoppen. Als zanger Edwin van Mook iets meer overtuigingskracht had, zou de band zich al kunnen meten met een groep als Bløf. Muzikaal is de band in ieder geval al op de goede weg en songs als Kus Me, 4 Zusters en de single Doe Jij De Lichten Uit beloven veel goeds. Laat Rick anders nog eens terugkomen.

Di-Lan Sun

uit: Heaven
datum: maart 2006

In ’T Wild
Echo

Prettige nederlandstalige poprock

You Teek Mie In De Meeling was de naam waarmee deze band in 1990 startte. Tien jaar later was het tijd voor een meer serieuze aanpak en toen werd gekozen voor In’T Wild, genoemd naar het gehucht ’t Wild, gelegen ergens
tussen Lith en Den Bosch, waar de groep repeteert. Inmiddels is de groep uitgedund tot vier personen die met Echo toe is aan haar derde wapenfeit. In bijna alle recensies lees je de naam van ex-Tröckener Kecks-zanger Rick de
Leeuw; ook nu komt zijn naam in de inlay voor maar zijn inbreng is beperkt want hij produceerde slechts drie van de negen songs en verzorgt backgroundvocals op het fraaie Mila. Edwin van Mook, Antal Adriaanse, Berti van Waardenburg en Ton van Hooft kunnen het best zelf: ze zetten een helder, professioneel geluid neer en Van Mook en Adriaanse hebben een prettig Nederlandstalig poprockalbum bij elkaar gepend, met juweeltjes als single Doe Jij De Lichten Uit en Vertrouwen.

Joop van Rossem

uit: Music From
datum: 12 april 2006

In ‘t Wild – ‘Echo’

Stijl: Pop/rock
Wat: cd
Label/Eigen Beheer: Munich Records

‘Echo’ is de derde cd van de formatie In ‘t Wild. De groep kende de afgelopen jaren een aantal personele wisselingen, maar in 2005 heeft de formatie een nieuwe frisse start gemaakt. Het resultaat is dit album dat negen nummers telt en net als de vorige plaat is uitgebracht bij Munich Records. Het eerste wat opvalt wanneer het schijfje uit de envelop wordt gehaald en we de hoes eens aandachtig bekijken, is dat een wel heel bekende naam voor de productie van enkele nummers heeft getekend. Voormalig Trockener Kecks voorman Rick de Leeuw deed de laatste drie tracks van de plaat.

In de Nederlandstalige rock zijn er natuurlijk een aantal bands dat momenteel de hitlijsten en de festivalpodia domineert. Zo kregen we de afgelopen maanden onder andere al sterke albums van Bløf en IOS voorgeschoteld. In ‘t Wild is daarbij vergeleken een relatief onbekende naam, maar kwalitatief komt de formatie al redelijk in de buurt van beiden. De songs zitten lekker puntig in elkaar. Er gaat een grote bevlogenheid uit van de manier waarop de muziek is ingespeeld en gearrangeerd. Het is duidelijk te horen dat de heren al de nodige ervaring hebben.

Om als eerste single ‘Doe Jij De Lichten Uit’ uit te brengen is wat Muzzy betreft niet de meest gelukkige keuze. Het is eigenlijk een van de zwakste nummers van de cd. Songs als ‘Mila’ of ‘Ren’ hebben ons inziens meer radiopotentie in zich. Het slotnummer van de cd ‘Vertrouwen’ is absoluut het sterkste van het gehele album. Het is een origineel nummer, dat zowel qua muziek als wat betreft tekst prachtig in balans is. Het mooie pianospel en de sterke zang zorgen ervoor dat de gevoelige snaar flink wordt geraakt.

Of de cd ‘Echo’ nu daadwerkelijk de doorbraak voor In ‘t Wild gaat worden, valt alleen toch nog wel te betwijfelen. Daarvoor is het album kwalitatief net een beetje te wisselvallig. Het aantal nummers is al niet al te hoog en als de helft van de songs het dan ook nog net niet heeft, dan mag worden betwijfeld of In ‘t Wild nu met dit derde album wel gaat doorbreken naar een groter publiek. Toch zou de band dat gezien de kwaliteit van de muzikanten en het over de gehele lijn gezien sterke songmateriaal, wel een keer moeten lukken. Als de lat de volgende keer nog een treetje hoger wordt gelegd, zien we het dan ook absoluut zonnig voor de mannen in.

Aantal tracks: 9
Speelduur: 35:16 minuten

Patrick

uit: Muzikantenweb
datum: 14/4/2006

In ‘t Wild

Echo: beetje saai…
maar wát een lekkere stem!

De mannengroep In ’t Wild is behoorlijk uitgedund en heeft een nieuwe cd op de markt gebracht. Er is een nieuwe leadzanger, die overduidelijk uit Brabant komt. De band doet het ook met een gitarist minder en volgens de eigen site is het geluid nu directer, dieper en puntiger. Eerlijk is eerlijk: er is véél verbeterd in vergelijking met de vorige bezetting, vooral op het gebied van de zang.

De gitaarrifjes doen vermoeden dat er een rockband speelt, maar dat is niet zo. De meeste teksten zijn nogal zoetsappig en de melodieën geven je niet de ‘rock-impuls’. Daardoor wordt de luisteraar regelmatig overvallen door de ruige tussenstukjes die totaal niet bij een nummer lijken te passen.

Er zitten mooie dingen tussen, zoals het intro van het derde liedje. Door de lage hese sax en het bijna geile timbre van de zanger vermoed je een slow liefdesnummer; je verwacht een slepende nacht vol passie. Ontnuchterend is dan de tekst die begint met het tv-kijken en je meeneemt naar een steriele wereld van morfine en zusters. Met een andere tekst was dit nummer ongetwijfeld wat geworden, want de stem van Edwin van Mook geeft in de laagte zonder meer weke knieën. Ook de manier waarop hij in het volgende stuk ‘Vijf zusters zo mooi’ zingt, doet vermoeden dat er zeker wel passie te vinden is. De teksten doen de liedjes eigenlijk de das om. Het is moeilijk aan te geven waarom de ene woordenreeks wel ‘lekker’ is en de andere niet, waarom de ene strofe práchtig is en een volgende protserig of zelfs onzinnig. Misschien moet de tekstschrijver werkelijk de diepte opzoeken in zichzelf en afstappen van de clichés van de “ongelukkige jongen”.

Een nummer dat aandacht verdient is ‘Mila’, geproduceerd door Rick de Leeuw. Het refrein blijft hangen, maar doet ook wat denken aan andere Nederlandstalige liedjes. De totale cd heeft iets weg van de bands in de jaren ’80, een herinnering aan Toontje Lager, dat soort. En toch komt het op ‘Echo’ allemaal niet lekker op gang, het is veel van hetzelfde, een beetje saai. Dat zit voornamelijk in de muzikale ondersteuning, die niet sprankelend of apart is en in die teksten. Maar de zang is op momenten héél erg goed.

Annelien Scheele