01/07/2018 – De Vierde Wildse Kermis, ‘t Wild

Na de prima zaterdagavond en -nacht in Geffen is het al weer vroeg verzamelen in ‘t Wild: 12 uur. Een relatief kort nachtje dus. Daar staat tegenover dat we niet ver van “huis” hoeven. Wat zeg ik, al met al zo’n 300 meter. Inderdaad, het inmiddels traditionele optreden op de zondag van de Wildse Kermis.

Waarom zo vroeg? Omdat wij als eersten opbouwen en soundchecken. De heren van Story, die de middag openen, bouwen na ons op, zodat zij meteen kunnen gaan spelen. Na een korte soundcheck (het is zó fijn werken met Noll en Dennis) gaan een paar jongens nog even naar huis. Ton en ik houden een oogje in het zeil, verwelkomen het publiek, en wagen ons aan een glas bier.

Het is warm. Maar de wind zorgt ervoor dat het goed uit te houden is. Wat ook helpt, is dat Arjan en Marissa voor een grote overkapping hebben gezorgd, zodat er voldoende schaduw is.

Story speelt twee leuke sets met golden oldies. De samenzang van die mannen is van een bijzondere schoonheid. En al snel vult het terras zich. En de temperatuur stijgt.

01/07/2018 't Wild

Wij beginnen rond half vijf. Het is niet zo druk als in voorgaande jaren, ongetwijfeld ook omdat het mooie weer uitnodigt tot andere activiteiten, zoals zwemmen, zonnen en het zwart blakeren van stukken vlees. Of uit de zon de verrichtingen volgen van Max Verstappen, Matthieu van der Poel, Valentino Rossi, SPA-RUS en KRO-DEN. En een deel van onze eigen groep is er, om begrijpelijke redenen, dit jaar niet bij.

Het gaat jammer genoeg een beetje ten koste van de sfeer. Begrijp me niet verkeerd, het is een gezellige middag geworden. Maar het publiek is dit jaar wat timide. Misschien ook wel door de warmte. Ik weet het niet. Nou ja, dan zetten wij gewoon een tandje bij. En aan de reacties van een aantal mensen af te lezen, is dat goed over gekomen. Dus een geslaagd optreden. Volgend jaar weer?

Marissa en Arjan, wederom bedankt voor de gastvrijheid! Nieuwe zielen, blij dat we jullie gewonnen hebben. En vrienden en vriendinnen van ‘t Wild, bedankt dat jullie er waren. Wie weet tot volgend jaar!

Het is voor ons voorlopig de laatste keer. Tijd voor de zomer, voor vakantie, voor andere dingen. Eind augustus komen we weer bij elkaar en gaan we ons voorbereiden op de twee volgende optredens; de ene is besloten en de andere is openbaar. In Maarheeze. Bekend terrein. Zin in.

Maar goed, dat is voor later. Jan, Edwin, Ton, Luc, Berti en ik wensen jullie een schitterende zomer.

-Antal

Foto’s: Yvonne & Jeroen (dank!)

01/07/2018 't Wild

01/07/2018 't Wild

01/07/2018 't Wild

01/07/2018 't Wild

01/07/2018 't Wild

01/07/2018 't Wild

01/07/2018 't Wild

01/07/2018 't Wild