07/03/2020 – Nothing Else Matters, De Pas, Heesch

We zijn één van de vijf bands die vandaag optreden tijdens de achtste editie van het jaarlijkse Benefietconcert Nothing Else Matters plaats. Dit jaar gaat de opbrengst volledig naar Stichting Matchis. Dit goede doel zet zich in voor patiënten met leukemie en andere ernstige bloedaandoeningen die een stamceltransplantatie nodig hebben. De stichting zorgt ervoor dat deze mensen zo snel mogelijk een passende donor vinden. Een goed doel.


Om drie uur van huis weg, zodat we om kwart vier de bus kunnen laden, en om half vijf kunnen opbouwen. Zoiets. We spelen om kwart over elf.

De Pas blijkt groter dan verwacht. En het ziet er goed uit. Opbouwen, soundcheck en dan op zoek naar een kleedkamer. Kennelijk is het de bedoeling dat we achter een gordijn in de zaal omkleden. Maar ik heb geen zin om meer dan zes uur lang in de zaal, kroeg of achter een gordijn te gaan wachten. Noll regelt dat we alsnog een kleedkamer krijgen. Yay!

Ludwig - Foto: Ton

Omdat ik met de NEM All Star Band (mijn naam voor de gelegenheidsband) een soundcheck en doorspeel van het speciale liedje heb (op ‘ons’ podium), laat ik het bezoek aan de pizzeria schieten en wacht in de kleedkamer af op wat gaat komen. Zeven uur, was volgens mij gezegd. Maar nee, niets. Als ik tegen achten getokkel hoor, besef ik dat niemand me komt halen, en rep mij naar het podium. Mijn kant is inmiddels bezet, dus met pedaaltjes naar een andere versterker, snel stemmen, en inhaken. Introotje, solo 1 en solo 2. Klaar. Straks scherp en bam!

Jamcat begint in het café. Daarna rond half tien spelen we “Nothing Else Matters” voor het echie. Dat gaat prima, buiten wat feedback aan het eind (mijn fout). Snel alles aan de kant, Outline gaat meteen door. Ik pik een deel van hun optreden mee vanuit de zaal. Ziet er goed uit. Als Outline klaar is, is het de beurt aan Co-Incidental in het café en kunnen wij het podium in orde maken.

We spelen een set van 50 minuten, veel nieuwe liedjes, messcherp en gas erop. De zaal leeft. Prima optreden.

Yoe Teek Mie In De Meeling - Foto: Matthieu van Lent
Luc & Berti - Foto: Matthieu van Lent
Edwin - Foto: Matthieu van Lent
Ton & Berti - Foto: Matthieu van Lent
Tal - Foto: Matthieu van Lent
Ton - Foto: Ton van Hooft
Harde kern - Foto: Ton van Hooft

Daarna een korte wedstrijdanalyse, podium leegmaken en spullen inpakken, en nog even het café in voor een flard Vanavond Niet Schat!, een pot bier en goede gesprekken met de harde kern. Leuk dat jullie er waren.

Kort na drie zijn we terug op ‘t Wild. De rest gaat naar huis, Ton en ik drinken nog een kop koffie (drie) en bespreken kleine en grote zaken van het leven. Om vijf uur thuis. Een mooie dag.

Er staan (een boel) foto’s op nothingelsematters.nl. Daar vind je ook meer informatie over het goede doel: Stichting Matchis.

Antal

Foto’s: Matthieu van Lent (band), Ton van Hooft