04/01/2001 – Woudsend

Het eerste echte optreden met “In ‘t Wild” en nog wel helemaal in Friesland. Na een lange autorit met de nodige koffie en broodjes onderweg eindelijk in Woudsend. Woudsend is een dorpje in Friesland waar naast een flink aantal scheepsbouwers één verzekeringsmaatschappij gevestigd is. Juist voor deze maatschappij zouden we op de nieuwjaarsreceptie voor het personeel een optreden doen.

Voor deze gelegenheid was de drukkerij van de maatschappij verbouwd tot feestzaal. Kosten noch moeite waren gespaard om het gezellig aan te kleden. Het podium zag er goed uit, lekker groot, alles was goed verzorgd, en ook buffet en drankjes waren dik in orde.

Toch was het nog wel even afwachten hoe het publiek zou reageren. Een aantal kende ons reeds als YTMIDM. Na de gebruikelijke speeches van de directie stond het publiek in eerste instantie nog vol verwondering te kijken maar vrij snel daarna danste men mee.

Na het optreden van Edsilia, je weet wel die van het songfestival, was het in de tweede en laatste set erg gezellig. Ook de eigen nummers werden goed ontvangen.

Na afloop werden we uitbundig bedankt voor onze komst naar Friesland en ontving ieder een fles van de plaatselijke Berenburger. Dit leverde overigens voor enkelen op de thuisreis nog wel problemen op. Het eten van de Mac in combinatie met de Berenburger zorgde ervoor dat we regelmatig hebben moeten stoppen om een enkeling in de gelegenheid te stellen een en ander uit te spugen. Nadat we Bart een zakje hadden overhandigd konden we eindelijk doorrijden.

Ton

Naschrift 2010:
De gebeurtenissen op de terugweg zorgen -ook 10 jaar later- voor hilariteit tijdens band-reunies. Laten we het erop houden dat Ton zich behoudend uitdrukte in zijn beschrijving van de rit.