10/02/2001 – De Markies, Uden

Voor de derde maal in successie stonden we dan in De Markies te Uden. Dit café met nachtvergunning is gelegen midden in het gezellige centrum van Uden. Dit heeft zeker voordelen. Na het opbouwen en soundchecken kun je kiezen uit tal van mogelijkheden om even te eten.

De bedoeling van de Markies is dat we de zaal al vroeg volspelen, daarna meteen opruimen om nog meer plaats te maken voor publiek zodat zij door kunnen draaien tot 04.00 uur.

Een grote afvaardiging uit Lith en omgeving kwam eens even kijken hoe het nou ging met “In ‘t Wild”. De reacties waren over het algemeen behoorlijk positief.

Meteen na de laatste noot was wel duidelijk wat er moest gebeuren. Opruimen en wel zo snel mogelijk. Uiteraard zijn wij niet te beroerd om met enige snelheid van het podium te vertrekken maar je kunt ook overdrijven. Binnen een kwartier stonden we buiten. Een oordeel is wel dat je veel externe hulp krijgt om de spullen van het podium naar buiten te zetten. Alhoewel ik denk dat één van de hulpkrachten zich lelijk verkeek op het gewicht van Berti’s versterker.

Samengevat was het een goed optreden in een mooie zaal met een goed podium en geluid. Als we iets meer tijd hadden gekregen om op te ruimen zou het perfect geweest zijn.

Ton

Naschrift 2010:
Ton drukt zich netjes uit. Ik herinner het me anders: een onbeschofte behandeling door ditto uitbater.