22/03/2001 – Speakers, Delft

[voorprogramma Tröckener Kecks]

Het is zo simpel: je neemt afslag Delft bij Ikea, rijdt het centrum in, slaat bij de T-splitsing rechtsaf, en dan is het na een paar straten linksaf. Zeker als je er al een keer eerder geweest bent. Wat je in ieder geval niet moet doen is anders rijden, want dan moet je alle grachten over. Eénrichtingsverkeer, stadsrenovatie, vrachtwagens, en dat allemaal op Madurodam-formaat. Kortom, ik zat te suffen. Gelukkig was ik goed op tijd.

Mooie zaal! Het podium was niet al te groot, en het was een beetje passen en meten, maar de Kecks en hun crew zijn meer dan behulpzaam, dus we konden goed uit de voeten. Mooie kleedkamer! Samen met de Kecks. Met broodjes, snoep, drank. Kortom, perfect geregeld.

Als voorprogramma bouw je op nadat de hoofdact heeft gesoundchecked, en dan is het altijd even haasten. Zeker als zowel de crew als de band nog moet gaan eten. En als dan de keuken in het restaurant niet al te snel is, kan het gebeuren dat het voorprogramma met lege maag het podium op moet. Uw verslaggever had gelukkig van thuis een pakje boterhammen meegenomen. En de Kecks hadden de alsnog opgediende maaltijden meegenomen, zodat de band naderhand kon eten. Hulde aan de Kecks en de magnetron.

Speakers was goed gevuld toen we rond een uur of negen het podium opgingen. Hoewel er enkele bekenden [Hallo Boskoop!] in het publiek stonden, en we konden rekenen op de steun van Luc en Ivo van C-Sound, en Jolanda, Belinda en het nichtje van Belinda die de merchandise-mobiel beheerden, was het vreemd publiek. De reactie was positief, er werd meegezongen, en het ging goed. De Kecks lieten ons vervolgens zien hoe het echt moet.

Terug in de kleedkamer bleek dat wij een verdieping hoger onze eigen kleedkamer hadden. Ah, dat verklaart waarom het bier van de Kecks zo snel op was.

AA