21/04/2001 – Plan-C, Rotterdam

Plan-C, zaterdag, da’s een half uurtje rijden. Dacht ik. Mmm, file bij Dordrecht? Ach, ‘t is maar 2 km volgens de verkeersinfo. Maar als je in een kwartier zo’n 100 meter vooruit komt, klopt er iets niet. Ah, nu zegt de verkeersinfo 6 km. Ik ga maar eens even bellen. Om een lang verhaal kort te maken, het kostte me 2 uur om in Rotterdam te komen. Net op tijd voor soundcheck.

Na de soundcheck en een paar minuten stoom afblazen over wegenbouwers, politici en zondagsrijders (en de A16 blijft zo’n puinhoop tot pak ’em beet 2006), kon ik de nieuwe t-shirts gaan bewonderen. Mooi spul! Als ik fan was wist ik het wel.

Het zal bekend zijn: Plan-C is een zaal van contrasten; bij het begin van de eerste set staat er een man of 5 binnen, bij het begin van de tweede set staat het vol, en aan het eind van het optreden is het een gekkenhuis. Zo ook vanavond. We speelden goed, maar het publiek was iets afwachtender dan normaal. Wat tot enige discussie leidde in de band, met name waar het gaat om opbouw en indeling van de sets. Is op zijn tijd ook nodig ook.

AA