29/04/2001 – Café Kieker-Jan, Valkenswaard

Mooi weer. Aangekomen in Valkenswaard trof ik band, crew (Marcel, Matthieu en Nick) en geluidsmensen (Luc en Gijs) op het terras. “Ga maar eens binnen kijken.” “Mmm, knus… Hoe gaan we dat doen?” Tja, in alle eerlijkheid (en met excuses richting uitbater), Kieker-Jan is te klein voor een 6-mans band + PA. Sterker nog, de huiskamer in huize Adriaanse is groter. Met een hoop kunst- en vliegwerk, het nodige schuifwerk en enkele positiewisselingen lukte het net, maar het was erg krap. De Leslie stond half in de meterkast, mijn monitor stond op het puntje van het podium, microfoonstatieven stonden in het looppad voor het podium (kostte me bijna nog een tand) en gitaarhalzen en zangers troffen elkaar met regelmaat van de klok. Verder was het warm, en de weinige ruimte in de kroeg was ingenomen door een man of 75 of zo, waaronder een bus vol uit Maarheeze. Zweten. Maar het stond als een huis, en volgens mij speelden we ook goed. Het was in ieder geval gezellig. En Peter, bedankt voor een onvergetelijke afsluiting van deze dag.
 
AA