30/04/2001 – Tent, Boskoop

Meer nog dan Maarheeze (hoewel ze dicht in de buurt komen) zijn de fans in Boskoop echte hardcore In ‘t Wild-fans. Of moet ik zeggen YTMIDM-fans? Want echt, we spelen Nelli niet meer, en nee, we doen geen Engelstalige nummers, en ja, het was vroeger ook leuk, maar dit is wat we willen. Maar daar tegenover staat dan weer dat tientallen mensen de eigen nummers woord voor woord mee staan te zingen. En dat is bijzonder leuk. Desondanks zouden we het hele optreden hebben kunnen volstaan met het continu spelen van één lied: het Boskoopse volkslied: “Ik Wil Je”. Begrijp me niet verkeerd, daar is absoluut niets mis mee, en de optredens in Boskoop behoren tot de leukste die ik me kan herinneren, maar we zijn niet meer de “feestband” waar een deel van het publiek nog steeds voor komt. We spelen een aantal nummers die we vroeger ook deden, en we zijn nog steeds een leuke band, zowel op als naast het podium, maar toch net iets anders dan vroeger.

Nadat Wh@tever het publiek aan het eind van de middag had vermaakt, was het opbouwen, omkleden in de bus, en het podium op. Twee sets, chaos voor het podium, twee keer “Ik Wil Je”, en dan is het voorbij.

AA