09/06/2001 – Café Oud-Nijnsel, Nijnsel

Na Budel van de dag ervoor kon dit niet anders dan een bescheidener enthousiasme zijn. En voor Nijnselse begrippen deed men goed mee. Eén jongeman vulde de dansvloer op bijzondere wijze gedurende de gehele eerste set. Bij terugkomst na de pauze bleek hij aan mijn kant op de rand van het podium te zitten, enigszins van de wereld. We wilden hem ook niet wakker maken, al was het maar om te voorkomen dat hij zijn maag zou ledigen over de apparatuur waar hij een klein metertje vandaan zat. Uiteindelijk werd hij na een paar nummers van zijn stekje verwijderd door iemand van de zaal. Een half uur later stond hij tot onze grote verbazing echter weer op de dansvloer.

Naderhand nog wat nagepraat met een paar mensen die aardige dingen zeiden over de band. Wat shirts en cds verkocht, opruimen, en dan broodjes en koffie. Berti vertelt dat Jos Verstappen de volgende dag op Monza een geheim wapen gaat presenteren: dubbel lucht achter.

AA