12/06/2001 – ‘t Metieske, Sevenum

Elke keer vergis ik me weer in de afstand. Sevenum ligt tussen Eindhoven en Venlo, ammehoela, het ligt gewoon tegen Venlo aan. Ik zat al vrijwel de hele dag in de auto, dus ik was redelijk gaar bij aankomst in Sevenum. We moesten nog even wachten maar ‘t was kermis, ‘t was mooi weer, de tap liep, dus geen paniek. Uiteindelijk konden we een uurtje later het podium op. Beetje scheef, beetje zwak, maar vooruit. Mijn Eindhovense makker Dennis was er met vriendin, en na de soundcheck was het vooral bijkletsen.

De eerste set was wat rommelig, en de reactie van het publiek was mat. Zij hadden inmiddels al een paar dagen kermis (en drank) achter de kiezen, en we wisten van eerdere keren dat het publiek hier aan het begin niet uitermate aanwezig is, maar dat het vaak later wat beter wordt. Zo ook deze keer. We hadden de sets een extra hoog feestgehalte meegegeven, om het toch maar aan de gang te krijgen. Echt bruisend was het allemaal niet, maar ach…

In de kleedkamer werden anecdotes en verhalen verteld, veel gelachen, en kortom, we maakten er het beste van. ‘s Nachts was de tafel in ‘t Metieske gedekt, en werden de magen gevuld.

AA