23/08/2001 – RSG Eurekaweek, Rotterdam

Nog volop nagenietend van de Zeeland tour, nauwelijks terug in de routine van het dagelijkse leven, konden we er vannacht weer tegenaan als afsluiter van de 4-daagse intro week van de RSG. We waren met o.a. Green Lizard en Brainpower op de poster in goed gezelschap dit jaar. Net als vorig jaar rook de zaal en plakte de vloer naar 4 dagen bier. Tropische temperaturen. En net als vorig jaar was het publiek enthousiast en mooi. Rotterdamse studentes, goed publiek! Enige smet op de avond was een grote kras op Berti’s auto. Misschien was het die kerel wel van het mulle zand bij de Blaak, een maandje eerder?

Toevoeging van Ton:
Als Berti’s auto een tegenvaller was moeten we vooral ook de hoogtepunten niet vergeten te vermelden. Op de vraag van de organisatoren of zo nog iets konden doen voor ons gaf Ton natuurlijk het standaard antwoord dat een portie bitterballen er wel in zou gaan. Nadat we de aanhanger hadden geladen en ons omgekleed hadden wilden we al naar huis gaan totdat Ton langs de keuken liep en daar een studente zag die net bezig was de bitterballen uit de diepvries te halen. Ze had met het bakken van deze overheerlijke snacks nog niet echt veel ervaring dus moest de maestro er zelf aan te pas komen om een en ander in het vet te gooien. De rest zal al vol ongeduld te wachten totdat Ton met een enorme schaal bitterbalen met mayo en mosterd naar buiten kwam. Bijna niets is beter dan ‘s nachts om half vijf onder aan de Erasmusbrug onder het genot van een biertje met je vrienden bitterballen te eten.