24/08/2001 – Café The Doors, De Lier

Volgens mij was het een jaarmarkt, maar het kan goed iets anders geweest zijn. De bevolking van De Lier (vlakbij Hoek van Holland en Naaldwijk) had in ieder geval weinig excuus nodig om er een bierfeest van te maken. Bij aankomst bleek het publiek al in kennelijke staat en zowel voor als op het podium was het chaotisch. Het publiek werd weggeveegd, het podium werd volgezet met onze apparatuur, en vervolgens was het wachten tot de technische problemen (en het waren er nogal wat) waren opgelost. Het mysterie van de zichzelf aan- en uitzettende monitor bleef echter bestaan. Zo slecht zing ik nou toch ook weer niet? Uiteindelijk lukte het -met enkele onderbrekingen- om de eerste set door te komen, waarbij het publiek, niet in de laatste plaats door de hitte en de eerder genoten drank, tam reageerde. We waren al gewaarschuwd dat met het gezicht richting band staan al de ultieme uiting van enthousiasme was in De Lier, en er werd door sommige zelfs stiekem meegedaan. We hoorden van verschillende zijden dat we goed ontvangen werden. Ach, na Zeeland hebben we weer een hoop aan professionalisme gewonnen, dus we kunnen De Lier hebben, met huid en haar. Tweede set, knallen. Afbreken. Op huis aan.