30/08/2001 – Feesttent, ‘s-Gravendeel

Een speciale dag, want de eerste opnames van onze eerste videoclip zouden vandaag gemaakt gaan worden. Omdat we extra licht hadden en alles er perfect uit moest gaan zien, waren we extra vroeg naar ‘s-Gravendeel getrokken. Vroeg genoeg om een flink deel van het middagprogramma mee te krijgen; een paar honderd gezellige bejaarden die een gezellige middag met gezellige muziek van die gezellige Dorus (die is toch al een jaar of 100 dood?) hadden. Mijn god. Toen de tent uiteindelijk ontruimd was konden we gaan opbouwen. Cameraman Bart maakte ondertussen opnames. De oudjes hadden een grote hoeveelheid kuipjes met eiersalade laten staan (salmonella? harde stukjes?), waar de bandleden met de sterkste magen zich dan maar over ontfermden. Alles moest op. Opbouwen, soundcheck, wachten, het is een vaste routine. Het licht gaf wat extra werk, het moest er tenslotte ook op de video goed opstaan, maar ook dat ging voorspoedig. Belinda en Helma hadden een goed plekje gevonden voor de merchandise, het publiek stroomde binnen, kortom, tijd om het podium op te gaan.

‘s-Gravendeel is een dorp waar we minstens eens per jaar spelen. Helemaal onbekend zijn we er dus niet. Het verbaasde me toch hoe enthousiast iedereen meedeed. Maar we speelden goed, de sets liepen lekker, en er was een camera, dus dat zal zeker geholpen hebben. Leuk optreden.