11/02/2002 – In de studio Dag 3

Wat ik gisteren vergeten was te vermelden is dat wij aan het eind van de sessie nog bezoek kregen van Lilian en Tonnie, die een weekendje Amsterdam deden. Goed en gezellig gegeten op het eiland.

Slecht weer vandaag, ondanks de fijne temperatuur. Ben blij dat we binnen zitten.

Wederom een productieve en goede dag. Een dag die begint met het opnieuw inspelen van de bass op “De hemel”, nu door de J-Station (‘n hendig ding), die zorgt voor een veel strakker en constanter geluid. Rick, Frits en Berti zijn zo tevreden dat besloten wordt de andere basspartijen later die dag ook nog eens de revue te laten passeren.

Eerst is het echter tijd voor een nummer waar Ton al twee dagen om vraagt: “Thuis”. Een verraderlijk nummer, zo één in de categorie “Klinkt simpel, is pittig”. Op zoek naar DE partij dus. Het lukt Berti na enig zoeken en proberen om die partij vast te leggen. Luc zingt de guidevocal in waarna Edwin vervolgens de eerste toetsenpartijen opneemt. De feel die inmiddels ontstaan is brengt ons er toe om het oude arrangement verder te laten varen en fris naar het liedje te kijken. Met dat in gedachten is Ton’s drumpartij luchtig, met veel ruimte en mooie breaks gespeeld. De groove vraagt om een wah-gitaar, die Jan vlotjes inspeelt.

“Red me” is een ballad, voorlopig de enige. Ook hier geldt dat de kunst van het weglaten de kracht van het nummer ten goede komt (over open deuren gesproken) en dus wordt er driftig geschrapt in de partijen. De ruimte die ontstaat is zodanig dat het lied de diepte en zeggingskracht krijgt waar het om vraagt. Zowel bass als drums winnen veel.

Iets over half acht vertrekken we tevreden richting het zuiden. Ansloetuh!

AA