15/02/2002 – In de studio Dag 6

Donderdag was de studio gesloten, en dus konden we even ons aandacht op andere zaken richten. In mijn geval betekende het dat mijn alter ego Antal-het-zakenmannetje weer aan de slag kon en het werk van een week in een dag kon trachten te proppen. Enfin, de meeste dingen kunnen wel wachten tot volgende week.

Vanmorgen op tijd in de file. CDs voor deze ochtend zijn Dusty In Memphis van de onvolprezen en te jong overleden Dusty Springfield (11 juweeltjes plus 14 bonus tracks, Atlantic-kwaliteit, uw cd verzameling is niet compleet zonder deze cd) en Nikka Costa’s Everybody Got Their Something die de rit wederom een aangename maken.

In de studio blijkt Berti aan de slag te zijn met een aantal basspartijen die nog net niet perfect zijn, en dus laten we hem met rust en kletsen met Rick over diens ervaringen in “De Laatste Show” op de Belgische tv gisterenavond.

Na een aantal pogingen om bass en drums voor “Iets in de nacht” (voorheen Helden) op te nemen, komen we tot de conclusie dat het nummer om een ander (sneller) tempo vraagt, en dat dat de reden is dat het zoveel problemen oplevert. En terwijl Edwin een nieuwe toetsenpartij en guide-vocal opneemt, nemen wij de koffie mee naar buiten, genieten wederom van de zon en weten dat het leven mooi is.

We benutten de rest van de dag om de drums en bass te perfectioneren en een begin te maken met de echte toetsenpartijen. Nu we de basisopnames rond hebben kunnen we gaan denken aan de andere instrumenten en de zangpartijen. Zondag wordt de stand van zaken opgemaakt. De meeste van die partijen zullen we in kleine groepjes gaan opnemen, dus zal het zondag voorlopig de laatste keer dat de hele band in de studio is.

De titels:
Wat ik niet zag
Red me
Dansend op de wolken
Niemand
Thuis
Doe jij de lichten uit
De hemel
Laf
Cirkels
Het valt vast niet mee
Meer dan één
Acht letters
Iets in de nacht

We houden je verder op de hoogte.

Oh, en op de terugweg is het een live bootleg van de Foo Fighters, waarbij de speakers in mijn auto het net trekken.

Morgen gaat Edwin aan de slag met zijn Rhodes-piano. De rest van de band is vrij. En ik denk dat ik morgen maar eens niet naar de zaak ga.