29/03/2002 – In de studio Dag 16

Donderdagavond vroeg naar bed: vrijdag de eerste zangdag. Dus: vroeg slapen (21.30) om uitgerust in de studio aan te komen. Enfin, dat helpt dus niet. ‘De laatste show’ op Belgie nog gekeken, kijken hoe Rick het er weer vanaf bracht. En het werd twaalf uur, en daar kwam mijn normale tijd weer aan (00.30u) en ik val in slaap. Vroeg naar bed … hmmm, niets voor mij.

Enfin, on 11 uur afgesproken in de studio, vanwege een restant vakantieverkeer kwam ik met een Brabants kwartiertje erbij om 11.15u aan. Rick was er nog niet, maar ik kon met Frits aan de slag om de volumes te bepalen, afstand tot de microfoon en de instellingen van de voorversterker. En daar waren we al een goed half uur mee zoet. Nog geen Rick .. maar ja, die moest uit Belgie komen, na ‘De laatste show’ met de trein.

Enfin: tien voor half een kwam Rick met de zelden gehoorde uitdrukking: ‘De trein had vertraging’ de studio binnen. We zijn vrijwel direct aan de slag gegaan. (jasje van Rick over een stoel, fiets dwars voor de ingang, en zingen maar)

Achtereenvolgens (ik kan me vergissen in de exacte volgorde) hebben we ‘Niemand’, ‘Dansend op de Wolken’, ‘De Hemel’, ‘Lichten uit’ en ‘8 Letters’ gedaan volgens het principe: enkele sporen zang opnemen, met correcties/suggesties/bijsturingen en eventueel opnieuw het eerste en tweede spoor of gedeelten van verdere sporen inzingen. Hieruit wordt dan vervolgens het beste spoor gekozen. En ziedaar (eh, hoordaar) een prachtige zang bij de al prachtige nummers. We hebben nog een begin gemaakt met ‘Iets in de Nacht’, maar 5 nummers is wel voldoende voor een eerste zangdag, dus zijn we gestopt. Woensdag weer verder.

Bij het terugluisteren plaats ik de opmerking: ‘Goh, zelfs ongemixt klinkt het al erg goed…’, Waarom Frits zei: ‘We hebben al veel gedaan hoor, drums opschonen en balans hier en effect daar…..’ Oeps, sorry Frits.

Halfweg de dag is Edwin naar de studio gekomen voor de morele ondersteuning, later kwam Ton ook nog even langs op de motor. Een erg geslaagde dag, al zeg ik het zelf. Op naar de volgende……

Groeten,
Luc