22/03/2002 – In de studio Dag 15

Shalalala. Woohoohoo. Dipdipdipdipdipdoowaaaahhh. Galileo galileo galileo figaro.

Enige keelkriebels onderdrukkend aan het begin van de middag wederom op weg naar Amsterdam. Deze lentedag staat geheel in het teken van “koren”. Namens de band aanwezig zijn Edwin en uw correspondent. Eerder deze week hadden we (Edwin, Luc en ik) de zangpartijen, zowel lead als backing, al flink onder handen genomen, en die ideëen en de andere dingetjes die in de afgelopen tijd al enigszins vorm hadden gekregen zorgen er vandaag voor dat we snel en gericht werken. Op een paar nummers na hebben de meeste liedjes nu een flinke hoeveelheid backing vocals, volgens het principe “klinkt lekker, dubbelen” door Edwin, Rick en AA ingezongen. Eén of twee nummers hadden alleen een tweede stem nodig, die Edwin voor zijn rekening heeft genomen. In de brug van “Laf”, een nummer dat me blijft verbazen, is het Oekraïnisch Mannenkoor te horen. “De hemel” heeft nu vrijwel de definitieve vorm, met veel lange oohs en aahs (de les van vandaag is dat AA iets aan zijn conditie moet gaan doen). In “Iets in de nacht” zit een waanzinnige Beatles-koortje, à la “Because”. “Het valt vast niet mee”, mooie partijen. “Dansen op de wolken” is nog net iets anders geworden dan we dachten, maar het resultaat is er naar. “Meer dan één”, perfect. Kortom, een hoop gedaan in pak ’em beet 5 uur.

Morgen gaan we (Luc, Edwin, Rick en ik) de laatste details van de zangpartijen doornemen, en dan is het de bedoeling dat Luc volgend weekend aan de laatste klus gaat beginnen.

AA