09/05/2002 – De Nacht van Lith, Moira, Lith

Moira in Lith is wel bekend terrein. Hier hebben Berti en Monique 5 jaar doorgebracht als kasteleinsechtpaar. Ook hebben we vorig jaar in deze zaal onze fanclubavond gehouden. Voor de verandering eens kort bij huis. Voor Edwin en Luc zelfs maar honderd meter. Dit is meteen al voor mij een probleem. Normaal is Edwin chauffeur van de bus en hoe kom ik nu thuis met alle instrumenten na een gezellige avond? Jan offert zich meteen op en zal de bandbus + instrumenten en ondergetekende naar huis rijden.

De eerste editie van de nacht van Lith kent een programma met vrijwel allemaal Lithse bands en acts. De programmering bestaat uit: Maiko en Haico, Whatever, Usual Suspect, In ‘t Wild, Van Katoen en Exploit. Aanvankelijk dreigt er een klein probleem: er is een back-line drumstel. Dit wil zeggen dat ik op het drumstel moet spelen dat op het podium staat. Op zich niet zo’n probleem maar de opstelling van deze kit is zo anders dan mijn eigen set dat ik liever op mijn eigen drumstel speel. Na wat overleg is dit gelukkig ook mogelijk. Als gevolg hiervan zal mijn drumstel wel tot het einde moeten blijven staan. Nou ja, dan hebben we nog een reden om tot het einde te blijven!

Nadat we opgebouwd hebben achter het podium en lekker bijgekletst zijn met een aantal andere optredende artiesten is het omstreeks 00.30 uur onze beurt. De zaal is ook nog lekker vol en bijzonder warm. De lampen op het podium geven de band naast verlichting ook erg veel warmte en binnen een mum van tijd loopt het zweet van onze gezichten. Maar het zijn wel lachende gezichten want we spelen lekker en in een zeer vlot tempo de nummers aan elkaar. Zelfs voor een biertje tussendoor is niet echt veel tijd.

Goed overigens dat we niet veel later hoeven te spelen want na ons optreden blijkt dat het mooie weer van die dag en natuurlijk de nodige alcoholische drankjes hun tol bij het publiek beginnen te eisen. Zij haken massaal af waardoor het voor de afsluitende acts natuurlijk moeilijker is een goede show weg te geven. Ondertussen genieten wij na onder het genot van een biertje.

Na het opruimen en inladen van onze instrumenten heeft Arnold nog 2 schalen bitterballen in de aanbieding. Zoals jullie wellicht weten uit eerdere verslagen kun je mij haast niet gelukkiger maken. Een biertje en bitterballen met je vrienden om 04.30 uur ‘s morgens, bijna niets is beter.

Na thuiskomst en de douche meteen het bed in waar ik na amper 1,5 uur weer gewekt wordt door mijn oudste zoontje met de mededeling dat het nu toch echt wel tijd is om op te staan. Een zware dag volgde maar wel één met een glimlach op mijn gezicht.

Ton

PS Matthieu, bedankt voor de hulp bij de verkoop van de merchandise!!