04-05/01/2003 – Plan-C, Rotterdam (opnames videoclip)

Voor de opnames van de videoclip voor “Dansend op de wolken” is Plan-C als lokatie geregeld. Luc Key boekte ons meteen voor een optreden, zodat we het nuttige met het aangename kunnen verenigen en op het gemak kunnen werken. Na opbouw en soundcheck spelen we “Dansend op de wolken” een keer of 10 om cameraman Jan de kans te geven zoveel mogelijk close-ups te maken van de band in aktie. Ook wordt er al wat voorbereidend werk voor de opnames van morgen gedaan. Later die avond worden er ook nog opnames van het optreden zelf gemaakt. Een optreden wat overigens prima verloopt, zeker omdat het publiek goed meedoet. Daarna is het een kwestie van snel naar huis want morgen op tijd weer op.

Met een uur of drie slaap sta ik om zeven uur boterhammen te smeren en rij om kwart voor acht richting een parkeergarage in Den Bosch. Waar we in de bittere kou tot een uur of elf opnames maken voor de “parkeergarage”-scene. Daar blijkt ook dat het script moet aangepast worden: de taxibus is te hoog, enige improvisatie is nodig maar uiteindelijk komt het allemaal goed. Inmiddels is het gaan sneeuwen en dus rijden we voorzichtig naar Rotterdam. In Plan-C staat de koffie inmiddels klaar en terwijl de figuranten arriveren beginnen we aan de “café”-scenes. Timing, goed licht en de zoektocht naar de perfecte take, daar draait het om. Rond een uur of zes verplaatsen we de set naar de dansvloer waar opnames gemaakt worden van dansende mensen en band. Tijd voor pizza, waarna we afscheid nemen van de figuranten. Later die avond worden er nog opnames gemaakt in de damestoiletten en de entree van Plan-C. Waarna we opruimen en huiswaarts gaan. Moe, voldaan.

Later die week worden er nog enkele laatste opnames gemaakt, waarna de boel gemonteerd wordt. Bij het verschijnen van deze editie van Gewild [Feb.03] zal de clip op de verschillende zenders te zien zijn en ook op de website is de clip nu beschikbaar. Jullie zien kunnen dan zelf zien hoe mooi de clip is geworden. Laat ons weten wat je ervan vindt. Hoofdrolspeelster Karien, regisseur Harold en cameraman Jan hebben prima werk geleverd. En naast hen willen we natuurlijk ook alle andere medewerkers bedanken.

Naschrift 2010:
De videoclip ging in high rotation op Omroep Brabant, gedurende een aantal maanden. Of andere zenders de clip hebben gedraaid is mij niet bekend. De financiële afhandeling met cameraman Jan is een lang en pijnlijk drama geworden. Volgende keer leggen we de afspraken schriftelijk vast.