07/02/2003 – De Bout, Soerendonk

Ik word steeds meer een echte muzikant: met de telefoon aan mijn oor stap ik druk in gesprek rond een uur of acht De Bout binnen, waar mijn spullen al op het podium staan, en de koffie klaar is. Wat nog ontbreekt zijn de gillende meiden, overspannen personal managers en zich verdringende drugsdealers, maar men heeft mij verzekerd dat ook dit nog slechts een kwestie van tijd is.

Enfin, terug op aarde: eindelijk weer eens een optreden in De Bout. Een paar jaar terug hebben we ten gelegenheid van 75 jaar De Bout een lied geschreven en live opgenomen, en dus was dat er bij de laatste repetitie nog even bijgehaald. En dan is het des te mooier als het publiek uit volle borst meezingt. Ondanks de Carnavalsfestiviteiten die de opkomst een beetje drukten zijn de mensen enthousiast en is het gezellig. Ach, en dat er een paar jongens niet zo tegen bier kunnen, dat gebeurt zo wel eens, niet? Na het optreden is het vaste prik: broodjes en koffie en veel lachen.

Naschrift 2010:
Die telefoon aan mijn oor was trouwens vanwege een belangrijk gesprek. Zo’n gesprek waarvan je je de rest van je leven zult afvragen “wat als…?”