28/05/2003 – Maasfeesten, Lith

Uit het fanclub-blad:

Op deze woensdagavond stond een optreden van In ‘t Wild gepland op de Maasfeesten in Lith. Dit jaar werd er weer groots uitgepakt met een driedaags festival, dus voor ieder wat wils. Voor ons was dat meteen de eerste avond!

Bij binnenkomst in de tent werden we meteen al geconfronteerd met de MM-mobiel, die op een toplocatie in de tent stond. Even gekletst natuurlijk en toen aan het bier gegaan. Wat me meteen opviel was het mooie, grote en goed verlichte podium achter in de tent. Dit beloofde wat!

Nadat Exploit uitgespeeld was, konden de mannen uit ‘t Wild gaan opbouwen. Even later herkende ik “Wat ik niet zag”, het optreden was begonnen. Deze keer werden er alleen eigen nummers gespeeld, wat alle grote en goede bands overigens doen! Helaas was het publiek nog niet echt in grote getale aanwezig. Of was het dan toch die tè grote tent? In ieder geval zette In ‘t Wild een goed optreden weg van pakweg een uur. Er werd positief gereageerd op de nummers, door middel van applaus en een enkeling die meezong. Ook waren er mensen die de videoclip op Omroep Brabant hadden gezien; de figuranten werden de hele avond aangekeken met een blik van “Ken ik jou niet ergens van…?”.

Nadat de band “Ben er vannacht voor mij” had gespeeld, werd er plaats gemaakt voor Rowwen Hèze. Opeens was het voor het podium hartstikke druk, werd er met bier gesmeten en aan T-shirts getrokken. Zou het een goede avond worden voor de MM-mobiel?

Al met al was het een gezellige avond en heeft de band weer wat zieltjes kunnen winnen in het Brabantse! Volgend jaar Rowwen Hèze in het voorprogramma van In ‘t Wild? We zullen zien!

Matthieu

Opmerking AA: Man, man, wat een chagrijnen, die lui van Rowwen Hèze…