29/05/2003 – Muziekboulevard, Oss

Uit het fanclubblad:

Na een optreden in Lith de avond ervoor trokken we op Hemelvaartsdag ‘s middags richting Oss. Het was erg warm (maar nog lang niet zo heet als nu ik dit schrijf in de hittegolf in augustus), dus even winkelen met het merchandise-mobiel om toch nog een beetje schaduw te verkrijgen. We mochten de partytent van het geluid lenen voor onze etalage (waarvoor onze dank). In ‘t Wild stond in een grote trailer in het midden van het plein tegenover De Paljas en De Valentijn (dus lekker in de schaduw!). Door het warme weer zaten de terrasjes lekker vol, aanleiding om lekker onderuit een biertje te drinken en voor de meesten was dat ook genoeg inspanning. Maar wat later was er ook wel enige activiteit te bespeuren! Zeker van de kids, die gefascineerd naar papa stonden te kijken, want daarvoor is zo’n optreden ‘s middags in de buitenlucht zeer geschikt.
De kroegen waarvoor onze heren speelden houden over het algemeen echter van een heel ander genre muziek en dan volgt ook de vraag of ze niet wat smartlappen kunnen spelen, maar daarvoor moeten ze dan toch echt een hoek verderop zijn!! Gelukkig maar..

Jolanda

Tsja, dat valt weer even tegen. Na een nacht goed doorhalen na het optreden met Rowwen Heze valt het niet mee om weer goed op te starten. Ook het weer zit niet echt mee: het is drukkend warm. Even Berti en roadie Toine ophalen en we kunnen met de bus naar Oss. Daar aangekomen zijn ook Jan, Edwin en Luc er net. Dus meteen door naar “De Heuvel” om op te bouwen. C-Sound is al aan het werk en het valt niet mee om te herkennen wie er nu zijn. Het blijkt Ivo te zijn maar met zijn nieuwe kapsel, zijn kuif is verdwenen, hadden we hem haast niet herkend!

Het podium is een trailer van een vrachtwagen, niet echt diep maar breed genoeg. Tijdens de Muziekboulevard zijn er diverse podia voor verschillende kroegen. Het begint om drie uur en gaat door tot tien uur ‘s avonds. De meeste cafe’s hebben dan ook twee of meer bands geprogrammeerd. Zo niet de cafe’s waar wij voor moeten spelen. Het is dan ook drie sets spelen, te beginnen om vier uur. Met de hitte en het drankgebruik van de avond ervoor geen gemakkelijke opgave. De komst van een aantal dames van de band met kinderen zorgt in ieder geval voor een leuk sfeertje op het terras dat dan al goed volzit. Professioneel maken we het optreden af, vooral met gebruik van veel water. We zijn dan ook erg verwonderd dat we na het afbreken moeten betalen voor ons welverdiende biertje.

Tsja, een optreden in Oss is toch altijd wel weer een ervaring.

Ton

Naschrift Antal:
Absolute kanjer van de dag is Thijs van Waardenburg, net 2 jaar oud, die het refrein van “Zo Vreemd” meezingt.