21/12/2003 – Plan-C, Rotterdam

Uit het fanclubblad:

We hebben één van de laatste optredens van Luc aangegrepen voor een weekendje Rotterdam, inclusief avondje uit! Na een hapje te hebben gegeten in “Popocatepetl”, een leuk Mexicaans restaurant aan de Oude Haven, arriveerden we rond 21:30 uur in Plan-C. We waren nog de enigen. Konden we nog even kletsen met ‘de jongens’. Stefan en Bart waren er ook bij. Langzaam werd het drukker. Lucs broer Giel kwam ook, samen met enkele vrienden.

Het optreden zou een soort van generale repetitie zijn voor de fanclubdag, volgende week. De eerste set begon dan ook met “Let me entertain you” , gevolgd door “I’ll be there for you”. Dat was even wennen, die Engelstalige nummers! Ook Edwin kwam aan de beurt, met “Behind Blue Eyes” van The Who (nee, niet van Limp Bizkit), “Otherside” van de Chili Peppers en natuurlijk “Stil in Mij”. Verder kwamen o.a. Doe Maar, De Dijk, The Scene en Bløf aan bod. De eerste set werd afgesloten met “Angels” van Robbie Williams. Er werd flink gedanst. En niet alleen door ons!

Na een korte pauze was het tijd voor de tweede set. Deze bevatte o.a. “Oh baby, baby” van Britney Spears, een van mijn persoonlijke favorieten. Ook “Grease of Lightning” kwam voorbij. Er moest weer gesprongen worden op oude YTMIDM-nummers en dat viel nog niet mee. Poeh poeh! ‘n Gekkenhuis!!
Het optreden eindigde met “Hey Jude”, “Purple Rain” en, jawel, “Ben er vannacht”.
Toen was ‘t weer voorbij. De gordijnen gingen dicht, de band begon met afbouwen en er werd volop gedanst, tot in de kleine uurtjes….

P.S. : Hou Kane in de gaten!

Peter & Lizette

Ja, het beoogde laatste optreden van Luc in Rotterdam, niet wetende dat er ruim een week later nog een herhaling zou volgen. Tenminste toen we dit afspraken met Luc van C-Sound. “Doe maar in de laatste weken van december”, had ik nog gezegd. “Dan kunnen we Engelstalige historische covers nog eens uitproberen voor de fanclubdag.”

Zodoende dat we nog hard hadden moeten repeteren om de nummers weer onder de knie te krijgen. Het is zoals Berti zo mooi kan zeggen “op een gegeven moment is de schijf in je hoofd vol en moet je gaan deleten”. Nou er was door de band collectief al veel “gedelete” en er moest dus nog wel wat geoefend worden. Ja, hoe ging dat intro ook al weer bij “Skandal”, of hoe was die brug precies van “Beds are burning”, en spelen we het refrein van “Hey Jude” 1 of 2 keer voordat we stoppen? Voor iedereen die in Rotterdam geweest is en/of op de fanclubavond is het resultaat bekend. De nummers moesten soms van ver komen maar uiteindelijk is het gelukt.

Zo vond gelukkig ook het publiek in Rotterdam op 21 december j.l.. Een uitgebreide delegatie van de marine o.l.v. Giel-Jan was al bijtijds aanwezig. Altijd leuk natuurlijk die Jantjes maar Rotterdam is vooral bij ons bekend om de aardige dames daar altijd voor het podium staan. Dit heb ik overigens van horen zeggen want als drummer, achterin en met al dat licht, zie je niet veel. En als ik dan naar voren mag, na afloop, om het publiek te bedanken zit er meestal zoveel zweet in mijn ogen dat ik niet veel zie. Echt waar!! Maar gelukkig kunnen Berti, Luc, Jan en Antal mij dan altijd een goede beschrijving geven van al dat schoons. En als ik dan nog meer wil weten hebben we altijd nog Bart die persoonlijk polshoogte gaat nemen!

Ook de kleedkamer in Plan-C is in ontwikkeling er is nu zelfs een koelkast. Ideaal vooral voor na het optreden omdat het podium dan in verband met drukte al bezet is door het publiek. En probeer dan de bar maar eens te bereiken. Nee, dan is zo’n koeling wel een uitkomst. In ieder geval voor diegenen die niet hoeven te rijden. Normaal is Luc na een optreden vaak de chauffeur van de bandmobiel. Maar in het kader van zijn afscheidstournee had hij besloten met vriendin Jolanda en Peter en Lizette (u allen bekend) in Rotterdam een hotel te nemen. Luc was dus al bijtijds in de stemming en dit had zijn uitwerking op het publiek. Het optreden was dus weer ouderwets en goede voorbereiding op het afscheid van Luc een week later in Lith.

Ton