12/11/2003 – Stielau Speelt…, Plan-C, Rotterdam

De nieuwe directie is er in geslaagd om de woensdagavond nuttig in te vullen: wekelijks zijn er onder leiding van Uli Stielau akoestische (jam-)sessies in het café boven. Buiten een incidentele uitglijer (Zeeland 2001, Kerst-in 1995, Brasfeest-benefit 2000) en een handvol repetities, zijn de leden van In ‘t Wild geen “djemmers”.

Voor de niet-ingewijden onder u: tijdens een jamsessie [djem-sessie] gaan muzikanten die elkaar niet of nauwelijks kennen (of in ieder geval niet regelmatig samenspelen), op een podium samen musiceren. In de jazz is het verschijnsel jamsessies een begrip en vaak resulteert het in spannende optredens. Jammen in de wereld van de popmuziek is een heel ander verhaal. Vaak blijft men steken op fantasieloze versies van Like The Way I Do, Cocaine en Knocking On Heaven’s Door. Het resultaat is meestal leuker voor de musici dan voor het publiek. Uitzonderingen daargelaten.

Plan-C organiseert dus sinds enige tijd wekelijks die jamsessies, en ik begrijp dat het een succes is. Deze woensdagavond zou bovendien gebruikt worden voor opnames voor de Plan-CD die vanaf 31/12/03 in circulatie gaat. En dus mocht In ‘t Wild niet ontbreken.

Naast enkele covers (Met Hart & Ziel, Jimmy, Dichterbij Dan Ooit) konden de aanwezigen akoestische versies horen van Thuis en het nieuwe Kus Me, gezongen door Edwin. Waarmee het officiële deel er voor ons op zat. Later op de avond werd er gejamd, geouwehoerd en gelachen. Er bestaan opnames van en ik heb ze…

AA