31/12/2003 – Plan-C, Rotterdam

Zanger Luc van Hoorn neemt definitief afscheid van publiek en band tijdens de Oud & Nieuw party in de vertrouwde omgeving van Plan-C. De ca.500 in het rood/wit geklede aanwezigen zien en horen een greep uit bijna 15 jaar bandrepertoire, inclusief de allerlaatste uitvoeringen van nummers als Ik Kan ‘t Niet Alleen, Nelli en Hey Jude.

Uit het fanclubblad:

Het optreden dat vannacht zou plaatsvinden was bijna net zo speciaal als dat van een paar dagen eerder (de fanclubavond, met het officiële afscheid van Luc). Het optreden van deze nacht was namelijk echt (eerlijk waar) het laatste optreden van Luc.

In een vol Plan-C heeft de band het nieuwe jaar voor veel mensen goed ingeluid. Het was een spetterend optreden met Luc in de Hoofdrol (is dat niet een tv-serie?). Het publiek kon de hoogtepunten uit 14 jaar YTMIDM en In ‘t Wild zeer waarderen. Luc kreeg dan ook een welgemeend Ooooh en Aaaaah geluid te horen toen hij zei:”Dit is mijn laatste liedje met de band”.

In Rotterdam hebben ze in ieder geval een goed begin gemaakt met het nieuwe jaar. Laten we hopen dat het nieuwe jaar ook voor In ‘t Wild goede dingen zal brengen. Wij (ik denk dat ik dan spreek namens alle leden van de fanclub) zijn zeer benieuwd waar de band dit jaar mee zal komen. Jongens, we wachten op jullie eerste optreden. Succes!!

Stefan

Tijdens het akoestische optreden voor “Stielau Speelt” had Luc van C-Sound ons gevraagd of we met oud en nieuw wilde spelen in Rotterdam. Niet echt lang, zo’n uurtje of zo om het binnenstromende publiek te vermaken. Voor mij persoonlijk is dit prima. Ik wil altijd spelen en voor de voorgestelde vergoeding helemaal.

De rest van onze groep, inclusief mijn vrouw en kinderen, zou bij elkaar komen in Kessel. We zouden na het optreden als een speer terugkeren naar Maren-Kessel om daar nog even door te feesten. Maar eerst natuurlijk lossen en opbouwen.

Ondertussen gaan Jan en ik de bus parkeren. Verdomme, chipknip vergeten, zit nog in de tas die al bij Plan-C ligt. Zonder chipknip kun je niet betalen bij onze “vrienden” van Parkeerbeheer Rotterdam. De bus stond best wel een eindje bij Plan-C vandaan. Ik zeg nog tegen Jan “loop jij terug?”. Nou nee, hij had ook niet echt zin. We hadden geparkeerd om 21.00 uur en het is tot 23.00 betaald parkeren. Al snel kwamen we gezamenlijk tot de conclusie dat je wel een verschrikkelijke loser moet zijn als je als parkeerwacht op oudjaarsavond na 21.00 uur nog een bekeuring uit gaat schrijven. We hebben de gok maar gewaagd en de eventuele boete zouden we samen betalen. Het is gelukkig goed afgelopen alhoewel de ervaringen in Rotterdam anders doen vermoeden.

Na het opbouwen en de soundcheck dat, uiteraard onder leiding van Uli, vlotjes verliep snel naar de oliebollen en het bier boven in het café. Er waren genoeg oliebollen daar lag het niet aan maar ik denk toch dat ze in het westen een ander recept hebben dan in Brabant. Vervolgens nog even gevraagd of Luc (van C-Sound) al vader was geworden en inderdaad. Luc en Tanja zijn de ouders geworden van een gezonde dochter genaamd Roos. Namens ons allemaal van harte gefeliciteerd. Meteen even haar nieuwste kledingstuk erbij gepakt. Een prachtig “In ‘t Wild ” shirt in de kleinste kindermaat voorradig. Al vrij vlot nadert de klok van twaalven en nadat we elkaar een goed nieuwjaar hebben gewenst, onder het genot van een glas champagne even kijken naar het vuurwerk in de Oude Haven. Ik hoorde veel “oooooohs en aaaaaahs” maar ik heb niet veel gezien.

We moesten al snel naar de zaal beneden want het was om 00.00 uur open. De eerste die we tegenkwamen was Bianca uit Boskoop met vriendin. Zij had besloten het echt allerlaatste optreden van Luc bij te wonen. Na een flesje bier backstage kon het dan los. En verdomd het stond zowaar al bijna halfvol. Binnen een mum van tijd was het echt druk. Het zag er erg leuk uit want het thema was Rood-Wit en de meeste bezoekers hadden de moeite genomen zich hieraan te houden. Ook wij hadden ons best gedaan al wil Jan Oranje en Rood nog wel eens een beetje door elkaar halen. Gelukkig was het voor mij met mijn witte broek en rood-witte bloes makkelijk.

Edwin had bij het samenstellen van de setlijst besloten er flink in te knallen en pas na een uurtje of zo even gas terug te nemen. Gelukkig was iedereen in de zaal het daar mee eens. Er hing een hartstikke goede stemming. Na wat rustiger nummers naar het eind toegewerkt en na 1,5 uur waren we klaar. Snel opruimen want het podium is nodig voor het publiek.

Bij het opruimen kregen wij en Uli nog flink hulp van de meegereisde dames. Het oprollen van de kabels werd op z’n “Edwin’s” gedaan maar Uli was al lang blij met de hulp. De bus voorrijden en als een speer met z’n allen naar Maren-Kessel. Iedereen? Nee, één muzikant gaf de strijd tegen de slaap, emotie of wat dan ook op [AA: dat, het eind lopen naar huis, en de eerdere genoemde champagne] en werd thuis afgezet. En dus arriveerden we na een ruim uurtje in Kessel. Daar heerlijke gehaktballen gegeten, dank je Dorine, en nog lekker even doorgedronken. Voor we er erg in hadden was het zeven uur. Al met al weer een prima oud en nieuw.

Ton

http://www.youtube.com/watch?v=Smu8gviveto?fs=1]