06/06/2004 – Aktiefix, Lithoijen

Na een zware zaterdag met de opening van mijn nieuwe kantoor en bijbehorende receptie is het op zondag moeilijk opstarten. Maar we staan als eerste band op het programma en moeten om 12.30 uur starten. Gijs, onze geluidsman, is omstreeks half elf aanwezig voor een kop koffie. Lekker in het zonnetje bij ons op het terras zijn we in afwachting van de rest. Ondertussen is er wat overleg met Gijs over het geluid en hoe we het precies willen. Gelukkig is Lithoijen niet zo heel ver van ‘t Wild en we zijn dan ook mooi op tijd aanwezig. Het podium, twee vrachtwagens, ziet er inclusief een houten oprijplaat goed uit. Het geluidsbedrijf heeft ook zijn zaakjes netjes voor elkaar en Gijs werkt goed met hen samen. We staan dan ook al snel klaar en na een eerste biertje, het is net na twaalven dus dan kan het, kunnen we starten.

Vanaf het eerste moment loopt het als een tierelier. Goed geluid op het podium, enorm vet geluid uit de front-set, plezier met elkaar. Gewoon een prima optreden. Het enige minpuntje zijn de ballonnen achter de drums die danig in de weg zitten als ik mijn armen omhoog steek. Het mes van de monitormixer maakt een eind aan de overlast. In het publiek ontdekken we een aantal opmerkelijke gasten. Desmond is al vroeg uit Utrecht vertrokken en ook Edgar is uit Amsterdam overgekomen om ons, op dit voor hen vroege uur, te steunen. Ook alle kids van de bandleden zijn er en zij reageren nogal verschillend. Een enkeling schrikt van het volume maar het is voor de meesten toch wel interessant om papa op een podium te zien.

Naast de nummers van de vorige twee CD’s doen we ook een aantal nieuwe nummers. Vooral “Kus me” en “Vertrouwen” lopen enorm lekker en worden door het aanwezige publiek goed ontvangen. Voor ik het weet zijn we al bij “Ben er vannacht”, ons gebruikelijke laatste nummer, en staan we met z’n allen voor op het podium om afscheid te nemen van het publiek.

Vervolgens snel plaats gemaakt voor de volgende band en gelijk alles in de bus gezet. Ondertussen is het aardig warm geworden en het biertje dat Heidi van Aktiefix ons aanbiedt gaat er dan ook goed in. Na even bijpraten achter het podium gaan we meteen kijken naar de volgende band. “De Heikels” uit Mariaheide. Ik heb er niet zo heel veel van gehoord want ondertussen word ik door allerlei bekenden aangesproken over ons optreden. De reacties zijn meestal positief en dat is goed om te horen. Vervolgens kijken we nog even naar de Lithse band “Exploit”. Zij zijn ook met eigen werk bezig en gaan goed vooruit ten opzichte van een paar jaar terug.

Ondertussen begint het bier en de zon zijn tol te eisen en besluiten we bij Edwin in Lith nog even op het terras bij te praten. Goed dat Gijs erbij is, hoef ik gelukkig de bus niet te rijden. Toch besluit ik niet te lang bij Edwin te blijven want ik wil vandaag thuis eten. Thuis verras ik de kinderen met pannenkoeken en na het eten val ik heerlijk in slaap op het gazon waar ik na een klein minuutje gewekt wordt door de brandende sigaret tussen mijn vingers.

Ton