12/07/2004 – In de studio Dag 5

Na zaterdag was het de bedoeling dat we maandag eerst wat partijen zouden gaan beluisteren en wat piano partijen in zouden spelen, en dan aan het zingen zouden beginnen. Op weg naar de studio draaide ik de cd van Keane, die ik zondag bij Phantasio gekocht had. Het bracht me op een idee voor de piano partij van “Vertrouwen”.

Toen ik in de studio aankwam was Rick net bezig met het knippen, plakken en schoonmaken van de saxofoon in “Mila”. Ook de akoestische gitaarpartij moest dit ritueel nog ondergaan. Er stonden ook nog wat “The piano has been drinking, not me” partijen op en we besloten om er daar één, met wat meer structuur, van te maken. Dat werd een Rhodes-partij, maar meer voor de vorm want ik wist dat ik woensdag de echte Rhodes mee zou nemen. De saxofoon-partij is echt heel erg goed geworden. De sfeer die we zochten voor dit nummer is er prima uitgekomen en dat vind ik een compliment aan iedereen waard.

Toen gingen we naar “Vertrouwen”. De piano-partij daar was tot dusverre te statisch en met het Keane idee in mijn achterhoofd begonnen we opnieuw deze partij op te bouwen. Na wat uitproberen vonden we een partij die goed was. Het geeft het lied plotseling weer de aandacht en kracht die het verdient.

Toen we vervolgens aan “Kus Me” gingen werken dacht ik klaar te zijn. Ik had het gevoel dat dit eigenlijk al gelopen was. Maar toch ontdekten we dat het iets miste in het intro. Ook daar kwam de oplossing in de vorm van een Fender Rhodes à la Beck-achtig aandachttrekkend ding. Excuses voor mijn wat afwijkende zelf aangeleerde net-niet-muzikanten-taal. Maar, de echte geinteresseerde gaat vast horen wat ik bedoel.

Al met al was het alweer laat geworden, mede omdat we wat later begonnen waren, en kwamen we niet meer aan de zang toe.

Ik ging gelukkig huiswaarts wetende dat ik straks over al dat moois mag gaan zingen…

-Edwin

CD-wisselaar
Keane – Hopes And Fears