19/06/2005 – Aktiefix, Lithoijen

Het was puffen tijdens Aktiefix in Lithoijen afgelopen zondag. Nadat ik gast-saxofonist Edgar had opgepikl op het station in Den Bosch en we een rondje omleiding hadden gehad waren we net op tijd in Lithoijen voor de laatste nummers van Stone Cold Heels. Wat ik -net als vorig jaar- niet in de gaten had was dat er na de opbouw geen tijd meer zou zijn om om te kleden, te stemmen, een monitor mix te regelen en te focusen. Nee, terwijl ik nog niet eens zeker wist of alles aangesloten was, stond naast me ineens de mc, werden we aangekondigd, en begon ons optreden. Kennelijk had iemand besloten dat we zover waren. Ik was in ieder geval niet de enige die verbaasd was. Enfin, het geluid op het podium was -gezien de gebrekkige voorbereiding onzerzijds- redelijk, en uiteindelijk zetten we weer een goed optreden weg. Wel wat slordig hier en daar, maar dat zal ook zeker te wijten zijn aan het gebrek aan optredens in recente tijden. En het was best warm. Maar fijn om eindelijk weer eens op een podium te staan. Wel weinig bekenden trouwens.