12/01/2007 – Altersonic, Tramps, Groningen

Vrijdag 12 januari stonden we tijdens het Eurosonic/Noorderslag weekend op het podium van Tramps in Groningen, als onderdeel van een Altersonic showcase. Het eerste optreden geregeld door onze nieuwe manager Manon. De reacties waren prima en hopelijk kunnen we de komende tijd wat vruchten van dit optreden plukken. Het rockte in ieder geval dat het kraakte en daar doen we het voor.

Naschrift 2010:
Als er één cruciaal optreden is geweest in deze fase van het bestaan van de band dan was het deze maandagavond in Groningen. Begrijp me niet verkeerd, het was een leuk, stevig en goed optreden. Ondanks het enthousiaste verslagje was het bij mij overheersend gevoel er één van ontluistering en berusting. De terugreis van 3,5 uur bood ruimte voor reflectie [en de hik, waar ik maar niet van af kwam]. Voor zover ik weet was de enige persoon uit de business onze eigen plugger ET. En die was gematigd positief. Ik wist niet beter dan dat Altersonic onderdeel was van Eurosonic/Noorderslag. Dat was kennelijk niet zo. Ik had niet zitten opletten toen dit bij de bandbespreking met [doet er niet toe] aan de orde kwam. Toen vervolgens ook nog bleek dat we moesten betalen voor de showcase viel één en ander op zijn plek. In een vroegere fase van ons bestaan hadden we dit soort dingen (veel vaker) moeten doen. Nu, met 3 albums en een beloftevolle toekomst achter ons, ervoer ik het vooral als een poging tegen beter weten in. Twee weken later besloten we onze ambities te laten voor wat ze waren en weer te gaan coveren.