23/06/2007 – Promconcert Op z’n Liths 2007, Lith

De derde editie van Op z’n Liths was weer een groot succes. Onze rol was kleiner dan in voorgaande jaren, enerzijds het gevolg van de repertoirekeuze, en anderzijds omdat de dingen soms anders lopen dan gepland of afgesproken. Ook dit jaar waren de repetities intensief, zij het ook wat rommelig, maar dat hoort bij dit soort megaprojecten. Een wat strakkere regie zou geen kwaad kunnen, maar vooruit.

Het concert liep vlotjes. De zaal zat bomvol en het publiek kreeg een scala aan muziekstijlen en artiesten voorgeschoteld. Hoogtepunt waren wat mij betreft de jeugdfanfare en de jonge dansertjes. Ikzelf had wat moeite met de “leuke” bijdrage van de Revuo’s, maar wellicht dat er voor mij als West-Brabander in de vertaling wat misgegaan is of dat ik geen gevoel voor Lithse humor heb. Edwin bracht “Rood” met een overtuiging die door weinigen die avond is geëvenaard. Met John & Joost zetten we een leuke versie van “Ik Kan Het Niet Alleen” weg. En Karlijn zong samen met Edwin “Your Love Alone”, het beste Manic Street Preachers nummer sinds Everlasting. En ik kreeg alsnog m’n tweede solo in Nothing Else Matters (leg ik nog wel eens uit). Een leuke avond.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

foto’s: Fanfare Lith