01/06/2013 – Borgondia, Maarheeze

ons optreden op zaterdag was ter gelegenheid van het 12½ jaar niet getrouwd zijn van luc + jolanda. onder vrienden dus. en ook op vertrouwd terrein: maarheeze.

het was me gelukt om de grieperigheid die al een week aan het zeuren was, weg te drukken voor vrijdag. de korte nacht was voldoende om de volgende dag met een brak gevoel op te staan. wat vrij vervelend was was dat het naarmate de dag vorderde alleen maar erger werd. paracetamol en loperamide brachten weinig soelaas. hoe dan ook, het beloofde een pittige avond te worden.

de rit naar maarheeze viel eigenlijk wel mee. en ik had het gevoel dat het me -net als vrijdag- gelukt was de boel weg te drukken.

nou, nee dus. na de soundcheck kakte ik flink in, begonnen de ongemakken zich weer te melden, en, nou ja, het werd inderdaad een pittige avond. weinig te melden aan de toestromende gasten, een tijdje ellendig voelen in de “kleedkamer” van borgondia [trouwens een leuke zaal/kroeg], en twijfel over hoe mezelf op te richten [en het “zijn” in algemene zin].

het optreden zelf viel uiteindelijk wel mee. een paar momentjes in de eerste helft, maar daarna ging het wel weer. en of het iemand echt is opgevallen is ook nog maar de vraag. anyway, ondanks mijn malaise [ik stop er nu over] en wat haperingen in het geluid was het een fijne avond.

naderhand nog een tijdje nazit, met wapenbroeders, oude bekenden en goede vrienden. daarna afbraak, inlaad, en terugrit. vergezeld door bloedstollend mooie muziek van henri dutilleux, die een week of 2 terug op de prettige leeftijd van 97 het aardse verliet.

foto’s gemaakt door stefan van mook:

meer foto’s op de facebook pagina van ytmidm.

en binnenkort meer over de toekomst van ytmidm.

antal