Zaterdag 7 juni: 4x Kessel

4x Kessel - 07/06/2014

In verband met het 70 jarige jubileum zal SV Maaskantse Boys op zaterdag 7 juni a.s. het vermaarde toernooi 4 x Kessel gaan organiseren. Dit toernooi met deelnemende verenigingen uit Kessel Limburg, Kessel Duitsland en Kessel België stond voorheen bekend binnen de dorpen als 5 x Kessel. Doordat twee verenigingen uit Kessel Limburg zijn gefuseerd is het nu 4 x Kessel.

Maaskantse Boys is een voetbalvereniging midden in de samenleving. Hierdoor heeft het bestuur het idee gehad een groot deel van de baten van dit vermaarde toernooi te laten toekomen aan een goed doel. Omdat het organiseren van voetbal nu eenmaal de taak van een voetbalvereniging is heeft het bestuur dan ook bekeken op welke wijze Maaskantse Boys bij kan dragen aan de ontwikkeling van het bewustzijn dat niet iedereen in staat is op een normale wijze te voetballen. Binnen Maren-Kessel een bekend voorbeeld hiervan is Bas van der Voort die door OSTEOSARCOOM (vorm van botkanker) een been heeft moeten laten amputeren. Hierdoor is hij niet meer in staat binnen in elftal van voetballers zonder beperking te voetballen.

Stichting “KortermaarKrachtig” is de landelijke vereniging voor mensen met een amputatie en/of aangeboren reductie van een ledemaat, zij zijn de initiatiefnemers van het Amputeam geweest. Per 1 april 2014 is het voetbalteam zelfstandig verder gegaan onder de naam Stichting Amputatievoetbal Nederland. Meer informatie over het amputeam vindt u op de website: www.ampfootballthenetherlands.nl

Vanuit het idee dat iedereen, ook met een amputatie, moet kunnen voetballen heeft MKB bedacht een groot deel van de baten van het 4 x Kessel toernooi te doneren aan Stichting Amputatievoetbal Nederland, zodat zij hun inspanningen in de toekomst ook kunnen blijven verrichten.

Toen Ton van Hooft actief voetballer bij Maaskantse Boys en directeur van financieel dienstverlener Van Hooft & Postema/Regiobank in Maren-Kessel hiervan hoorde gaf hij aan het initiatief meteen te willen ondersteunen. Van Hooft & Postema is een financieel dienstverlener in Maren-Kessel die klanten bijstaat met financiële raad en daad bij alle levensgebeurtenissen, van geboorte tot overlijden. Betrokken en duurzaam inzicht, advies en begeleiding. Professioneel èn persoonlijk. Denk hierbij aan makelaardij, hypotheken, verzekeringen en bankzaken. Maar ook voor pensioen, een financieel plan of echtscheidingsbemiddeling kunt u bij hen terecht. Het bedrijf bestaat dit 12,5 jaar en wil dit graag met hun relaties vieren. De belangrijkste partner in verzekeringen van Van Hooft & Postema is NH1816 verzekeringen. Beide bedrijven staan midden in de samenleving en begrijpen dat het ook een maatschappelijk verantwoorde taak is om mensen die beperkingen hebben, bijvoorbeeld bij het voetbal, te helpen. Daarom hebben zij zich verbonden aan dit initiatief en ondersteunen dit met hun kennis maar ook met een bijdrage aan AMP Football The Netherlands.

Het toernooi zal daarom afgesloten worden met een heuse interland tussen de vertegenwoordigende teams van Nederland en België. Op deze wijze kunt u zien dat het ook mogelijk is met een amputatie nog te kunnen voetballen.

En ‘s avonds worden de festiviteiten in de feesttent afgesloten met een optreden van YTMIDM.