15 jaar later: De Pijn (Is Dichterbij Dan Jij)

In oktober 1999 begonnen we in de Satisfactory Studio met Rick de Leeuw aan de opnames van het eerste In ‘t Wild album “Ogen Vol Vuur“. Deze maand 15 jaar geleden. Alsof het gisteren was!

“De Pijn (Is Dichterbij Dan Jij)” is één van de weinige In ‘t Wild liedjes die rond een groove is opgebouwd. Over een loop van enkele maten drums en bass speelde Jan (?) een wah gitaar lick. Daarna was het een kwestie van verder opbouwen en inkleuren. En tijdens het mixen weglaten van overbodig spul.

Ik heb de backing vocals altijd wat ongelukkig gevonden (het “dichterbij”, “dichterbij” had bijvoorbeeld beter door twee verschillende stemmen gedaan moeten worden) en de brug klinkt iets te amateurtoneelachtig. Goed idee, had beter gekund. En dat ben ik, ja, die schreeuwer.

AA

15 jaar later: De Pijn (Is Dichterbij Dan Jij) originele tekst
De originele tekst van “De Pijn (Is Dichterbij Dan Jij)”, geschreven op 21 juli 1997