15 jaar later: Droom Nog Eén Keer Van Mij

In oktober 1999 begonnen we in de Satisfactory Studio met Rick de Leeuw aan de opnames van het eerste In ‘t Wild album “Ogen Vol Vuur“. Deze maand 15 jaar geleden. Alsof het gisteren was!

Met “Droom Nog Eén Keer Van Mij” belanden we bij mijn favoriet liedje op het album “Ogen Vol Vuur”.

“Droom Nog Eén Keer Van Mij” is een liedje van Edwin. Mooie tekst. Als het zin had gehad om een derde single uit te brengen, zou dit mijn kandidaat geweest zijn.

Edwin & Rick - Droom

In de preproductie en in de studio hebben we op een paar slakken zout gelegd en het lied nog net iets krachtiger gemaakt. Met name door veel ruimte in de coupletten te maken. Zo hoor je op bepaalde momenten alleen drums en bass, met af en toe mijn gitaar.

Ik ben altijd gelukkig geweest met mijn gitaarpartij; een herkenbare hook, aanvullend waar nodig, afwezig waar niet gewenst. Dat verhaal vertellen, waarover ik het had bij “Sinds Jij Vertrok“, dat gebeurt hier op de vierkante centimeter.

De mix van “Droom Nog Eén Keer Van Mij” klinkt na zoveel jaren alsof hij hinkt op twee gedachten; drums klinken wat hol en dun, de rest van de instrumenten zijn direct en droog. Overigens een terugkerend iets op deze plaat. Toen kon ik er de vinger niet op leggen. Nu -met een aantal eigen producties achter de rug- begrijp ik bepaalde keuzes die Rick gemaakt heeft. En zou ik het anders gedaan hebben. Maar wie ben ik.

AA