15 jaar later: Sinds Jij Vertrok

In oktober 1999 begonnen we in de Satisfactory Studio met Rick de Leeuw aan de opnames van het eerste In ‘t Wild album “Ogen Vol Vuur“. Deze maand 15 jaar geleden. Alsof het gisteren was!

“Sinds Jij Vertrok” begon het leven als “Since You’ve Been Gone”, een liedje dat Edwin en ik schreven voor ons bandje Spine. Het idee kwam van Edwin, we werkten het uit voor de tv in zijn toenmalige appartement in Lith (ik herinner me nog dat ik op de vloer zat, gitaar en papier binnen bereik), en daar heb ik vervolgens een niet al te denderende Engelstalige tekst bij geschreven.

Sinds Jij Vertrok - Het IJ

Toen we bezig gingen met materiaal voor “Ogen Vol Vuur” schreef Edwin een nieuwe (en betere) Nederlandstalige tekst voor het nummer. Muzikaal werd er in de aanloop en in de studio flink gesleuteld. De belangrijkste wijziging was dat het van een langzame 12/8 shuffle naar een 4/4 midtempo pop arrangement ging. Daarnaast werd overbodige ballast (een maat hier, een “ui” daar) geloosd, en kwamen er hooks tevoorschijn. Zoals het intro.

Smaakvolle toetsen, strakke bass, sobere drums. En ik mocht losgaan met Hendrix/Beatles gitaarfills, plus een zorgvuldige opgebouwde gitaarsolo op Phil’s Epiphone Casino. Rick leerde me hoe ik een verhaal moest vertellen, iets wat me de rest van mijn leven zal bijblijven.

Misschien niet bijzonder genoeg om echt op te vallen, maar het is één van mijn favoriete liedjes op “Ogen Vol Vuur”.

AA