24/01/2015 – New Years Rock, De Hoeve, Lith

Zo dan. Het jaar is nu echt begonnen. En hoe! New Years Rock (newyearsrock.nl) in de Hoeve was een prima begin van het jaar.

De laatste keer in de Hoeve was tijdens Maaspop, in 2012. Goed om weer in Lith te spelen, en dan voor een wat jonger publiek. Een mooie avond.*

De jongens en meisjes van Strike2 (http://www.strike2.nl) hadden het weer groots aangepakt. Een volledig aangekleed podium. De zaal en -met name- de foyer waren in Vegas stijl ingericht. Voor de entree stond een pink limo. En voor de bands was er backstage van alles geregeld. Zo kan het dus ook…

Onze set was een combinatie van nummers die we vroeger al speelden en een flink aantal nieuwere liedjes. Zo’n één-setter komt qua opbouw altijd wat nauwer dan als je een volledig optreden doet. Het is van het begin af strak erop, dan even gas terug, en vervolgens in een rechte stijgende lijn naar het eind. We hadden wat probleempjes met het podiumgeluid, wat -misschien door de volle zaal- anders was dan bij de soundcheck. Maar ik denk niet dat iemand in de zaal dat gemerkt heeft.

Een goed optreden. En ik geloof dat de mensen het ook leuk vonden. Veel bekende gezichten die we lang niet meer gezien hadden. En bekende gezichten die er vrijwel elke keer bij zijn, en die we altijd weer graag zien.

The Dirt Kings speelden in de foyer tijdens de change-overs. Ik heb ze zelf niet gehoord of gezien, maar ik hoorde van verschillende kanten dat het dik in orde was. DJ John hoorde ik alleen aan het eind van de avond. Juliëtte en Jolanda kregen me even aan het dansen (of iets dat er enigszins op lijkt).

Outline (http://www.outline-coverband.nl/) is jong, enthousiast en energiek. Nu al een goede band, en ze gaan nog beter worden. Veel spelen, veel optreden, kilometers maken. Leuke zangeres.

De show van Strike2 is gelikt en zit goed in elkaar. Het is muzikaal ook allemaal verdomd handig in elkaar gestoken. En ze spelen goed. Na een tijdje was ik wel een beetje klaar met die mash-ups, maar ik ben een ouwe lul, dus wat weet ik ervan? Trouwens, zangeres Pauline… wat een frontvrouw.

Terwijl Strike2 speelde, konden wij een moment uitpuffen, de bus laden, omkleden, en daarna nog even de zaal in.  Een paar goede gesprekken, een paar glazen bier, en ineens was de avond voorbij. En petite comité de bus lossen, voorzichtig bewegend vanwege de aanvriezende sneeuw/nattigheid. Ton had Jan een frikandel speciaal beloofd, en dus was er als vanouds koffie en frituur aan de keukentafel. Een goede afsluiting van de dag. Ik was om 4 uur thuis, ondanks de moeder aller slippartijen op een rotonde bij Empel (het was er even spekglad), gelukkig zonder schade. Ik hoorde vandaag dat Jan & Juliëtte, net voor mij vertrokken, ook met de schrik vrijgekomen waren.


Hé! We staan in de krant.

Foto: © Linda van Doorn - embedded van bd.nl
Foto: © Linda van Doorn – embedded van bd.nl

* De dag was overigens met een tragisch drama begonnen in het naastgelegen Maren-Kessel, waar een uitslaande brand de levens eisten van een moeder en zoon. Op weg naar Lith kwamen we langs het pand. Een beklemmend gevoel, wetende wat voor verschrikking er enkele uren eerder had plaatsgevonden.