11/09/2015 – Nh1816 Alkmaar Culinair Plaza

Het was me weer een feest in Alkmaar! Op uitnodiging van Nh1816 Verzekeringen speelde YTMIDM opnieuw op de vrijdagavond van Nh1816 Alkmaar Culinair Plaza (alkmaarculinairplaza.nl) op het Waagplein in Alkmaar.

De werkdag begon vroeg; om kwart voor één verzamelen in ‘t Wild want om drie uur opbouwen in Alkmaar. Of -zoals ik- om kwart over één op eigen gelegenheid onderweg. Ondanks oliesporen, openstaande bruggen en wegwerkzaamheden waren we -op Edwin na, die later zou komen- klokslag drie uur in Alkmaar. Maar men was nog niet helemaal klaar voor ons. Wachten in het najaarszonnetje maakte dat goed.

Noll zorgde ervoor dat zowel het geluid op het podium als op het plein goed en helder was, wat door technische beperkingen van de geluidsinstallatie en de strenge decibelpolitie een prestatie op zich was. Noll verstaat zijn vak. Een van de beste in de business. Geen paniek, andere monitors svp, 10000k hier, 4000k daar, iets minder 500k, nee da’s te veel, komt goed. En rond een uur of vijf was de soundcheck gedaan. Daarna werd het wachten.

We deelden een kleedkamer met de security, de Earthquake Brass band en een flinke voorraad rollen toiletpapier; rustig zitten en voorbereiden zat er niet in. (Beste organisatie, volgende keer misschien toch eens denken aan een aparte kleedkamer voor de band die er als eerste moet zijn en als laatste kan vertrekken. Dank.) Dus in het Waaggebouw wat kletsen, bakkie koffie, en wat later de warme hap; lasagna/spaghetti en salade.

Het optreden van de brass band was een goede opening van de avond. De voorzitter van de juniorkamer en de locoburgemeester deden hun ding, al zal niet iedereen het gehoord hebben. Waarna het programma begon. Ik heb Berget Lewis niet gezien, wel gehoord. Ongetwijfeld binnen de normen van de decibelpolitie maar allejezus hard. De lage tonen deden de vloer van de kleedkamer keet trillen en de alarmen van nabij gestalde auto’s herhaaldelijk afgaan. Goede zangeres.

Anders dan vorig jaar zouden wij nu twee sets achter elkaar spelen. Dus geen ingewikkelde ombouwtaferelen, herschikkingen en gedoe. En om negen uur was het zover. Volle bak. Edwin had de sets goed opgebouwd, en dus was het meteen gas erop en knallen.

Altijd mooi om op een groot podium voor een groot publiek te spelen. Veel leuke meiden vooraan is ook altijd fijn. En een aantal -ook leuke- bekende gezichten. En het werd naarmate de avond vorderde en de aandacht van het culinaire naar het meer vloeibare ging alleen maar gezelliger. Ze lijken misschien af en toe wat gesloten en stug, die West-Friezen, maar áls ze loskomen dan zit het wel snor.

Het laatste nummer was “Bloed Zweet & Tranen”, inmiddels onze vaste afsluiter. Het slotakkoord viel goed getimed om half twaalf, want vanaf half twaalf moest het stil zijn op het plein.

Rond een uur of twaalf werd het plein effectief leeggeveegd, en zo konden we om half één gaan afbreken en inladen. Zonder de  sturing van Ton deze keer, die elders zakelijke “verplichtingen” had (meer dan gegund), dus het laden moest enigszins à l’improviste.

Ook dat lukte goed. En zo konden we iets na enen weer richting zuiden. Koffie en vette bek bij de Shell ter hoogte van Vinkeveen. En daarna ieders ons weegs.

Vorig jaar was bijzonder, om allerlei redenen. Dit jaar was leuk, erg leuk. Een goed optreden.

Dank aan Nh1816 Verzekeringen, Geels Evenementen, Nolls Noyce en Nh1816 Alkmaar Culinair Plaza (alkmaarculinairplaza.nl). En weer goed geregeld Ton!

AA

Gevonden op YouTube:

Meer video’s en foto’s vind je op onze facebook pagina.