13/03/2002 – In de studio Dag 13

Jan heeft zich voor de sessies voorbereid in Normandië, de mazzelaar, en dus kan hij uitgerust en geïnspireerd aan de slag. En ik zal kijken hoe hij dat doet. Eerst wacht ons de file (want het is een regenachtige ochtend). De ergernis van langzaam rijden is aan mij niet besteed vandaag, want bij de post zit een pakketje van cdnow, met een zestal cds. Waaronder “Brian Wilson Live At The Roxy Theatre”. Tranen in de ogen, zo mooi.

90 minuten verder en 9 euro 50 lichter, stap ik de studio binnen, enkele minuten later gevolgd door Jan. We gaan meteen aan de slag met de nummers waar Jan belangrijke partijen moet inspelen, en lopen één voor één de nummers af. Een aantal partijen die ik eerder als tijdelijke partij had ingespeeld worden door Jan op de van hem bekende strakke wijze ingespeeld. Bij “Thuis” wordt een nieuwe wah partij in gespeeld. In “Dansen op de wolken” speelt Jan enkele bepalende gitaarpartijen die het nummer veel kracht geven. “Niemand” blijkt meer te rammelen dan we dachten, en dus beginnen we hiermee opnieuw. En nu werkt het wel.

En zo voegt Jan aan vrijwel elk nummer iets toe. Ik heb het eerder ook al geschreven; Jan is ons eiland van rust en vrede. We hebben vandaag goed gewerkt en veel bereikt. Op een paar dingetjes na staan de gitaren erop.

Dit weekend zal Edwin de laatste punten op de “i” zetten voor wat betreft de toetsen. Daarna gaan we met enkele gastmusici aan de slag. En dan gaan we zingen. Het tempo zit er dus flink in.

Had ik al gezegd dat de cd heel goed wordt?

Rond half negen verlaten we de studio. Ondanks de andere mooie cds draai ik nogmaals Brian Wilson. En voel me zeer nederig.

AA