16/03/2002 – In de studio Dag 14

De eerste dag waarop we de nummers aan een nadere inspectie onderwerpen, om al dan niet essentiële toevoegingen of aanpassingen te bespreken, en om een aantal toetsenpartijen toe te voegen.

Bij mijn aankomst tegen twaalven is Edwin net bezig met het installeren van de Rhodes. In een paar nummers worden nog wat details toegevoegd, en ik verbaas me maar weer eens over de heerlijke klank van de Rhodes. Ook de Hammond klinkt heerlijk en wordt gebruikt voor een allesbindende partij in “Niemand”. “Red me” en “De hemel” krijgen nieuwe, definitieve pianos. En we sleutelen aan gitaren in een paar nummers.

Luc komt rond een uur of 2 binnen. Hij heeft na de week in februari nog niets gehoord en het is fijn om hem bij elk nummer een blik van verbazing en tevredenheid in onze richting te zien werpen. Goedgekeurd dus. Ton en Berti stappen om half 4 binnen en ook voor Berti is alles nieuw. Meer blikken van tevredenheid. Gezamenlijk luisteren we nog eens naar de nummers en proberen voorzichtig al wat zang. Jammer dat Jan er niet bij is.

De nummers zijn erg mooi geworden, misschien zelfs boven verwachting. Waarschijnlijk komend weekend gaat Luc aan de slag, de geluksvogel. Edwin, Rick en ik gaan vrijdag voor een paar nummers ook al wat backing vocals opnemen. De gastmusici zullen binnenkort ook in de studio verschijnen. We gaan snel.

AA

De reis-cd’s
heenweg
The Idiot – Iggy Pop (erg goed, kil, donker, aanrader van RdL)
Is This It – The Strokes (erg gehyped, valt me dan ook niet mee, met name door het baggergeluid en de flutdrums, ook wat eentonig, maar wel een paar goede nummers, dus ik weet het nog niet)
terugweg
Young Americans – David Bowie (lekker, af en toe wat gedateerd)
GP/Grievous Angel – Gram Parsons (briljant)